Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Şoferii din şase state UE sunt plătiţi mai rău ca acum 10 ani

Pachetele salariale ale lucrătorilor din şase ţări ale UE sunt mai mici, în medie, decât acum zece ani, în vreme ce în alte trei state UE salariile au fost aproape îngheţate în ultimul deceniu.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

07.02.2020 - 11:10

O nouă statistică publicată de Institutul European al Uniunii Comerciale (ETUI) arată că pachetele salariale medii, ajustate cu inflaţia (inclusiv contribuţiile la asigurările sociale şi plata beneficiilor), au scăzut în 2010-2019 cu 15% în Grecia, 7% în Cipru, 5% în Croaţia, 4% în Spania, 4% în Portugalia şi cu 2% în Italia.

De asemenea, media pachetelor salariale a îngheţat la un nivel uşor peste zero, în ultimul deceniu, în Finlanda (0,1%), Belgia (1,5%) şi Olanda (1,5%).

„Şoferii din şase ţări ale UE sunt plătiţi mai puţin decât acum zece ani“, a declarat Esther Lynch, secretarul general adjunct al ETUI, citată de Revista Tranzit.

„Liderilor UE le place să discute despre aşa-numita redresare, dar criza nu s-a încheiat pentru milioane de oameni care lucrează în multe state UE.

Uniunea Europeană trebuie să facă mult mai mult pentru a promova creşterea veniturilor şi a salariului minim şi pentru a întări negocierea colectivă în aproape toate statele membre UE.“

Citește totul despre:

#salarii #ue #soferi

Comentarii

loading...