12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăEconomieSectorul construcţiilor şi-a accentuat coborârea în octombrie

Sectorul construcţiilor şi-a accentuat coborârea în octombrie

În septembrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, lucrările de construcţii au înregistrat o scădere de 2,1%. În august, acestea au coborât cu 10,3%.

În octombrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut pe total cu 3,6%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 5,9% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 3,8%. Creştere s-a înregistrat la lucrările de reparaţii capitale cu 11,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 28,5%. Creşteri s-au înregistrat la clădirile nerezidenţiale cu 5,3% şi la construcţiile inginereşti cu 5,2%.

În primele zece luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a scăzut pe total cu 4,1%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi (-8%). Creşteri au fost la lucrările de reparaţii capitale (+5,4%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+4,5%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile rezidenţiale cu 28%. Creşteri au fost la construcţiile inginereşti (+7,9%) şi la clădirile nerezidenţiale (+ 0,1%).

În 2017, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, ca serie brută, cu 5,4%.

Cele mai citite

Beneficiile săpunurilor naturale bio antiacneice

Acneea reprezintă una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni dermatologice, afectând milioane de persoane la nivel global, indiferent de vârstă sau gen. Caracterizată prin...

Gata cu cariera de profesor a lui Klaus Iohannis. Președintele s-a pensionat

Catedra de profesor de Fizică de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal”, care a fost rezervată pentru președintele Klaus Iohannis timp de aproximativ 27...
Ultima oră
Pe aceeași temă