Foto: Arhivă

S-a construit o linie electrică special pentru vizita Papei în România

În localitatea Șumuleu Ciuc din județul Harghita a fost pusă în funcțiune o linie electrică subterană, care va fi necesară în momentul vizitei în România a Papei Francisc.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 21.05.2019 - 17:27

Compania Electrica a săpat un tunel în care a instalat un cablu lung de circa un kilometru, care va alimenta cu energie electrică sanctuarul de la Șumuleu Ciuc, unde va veni Suveranul Pontif.

Noua linie electrică, de medie tensiune, a fost costruită în teren accidentat, cu o înclinare medie de circa 30 de grade. Pe aproape jumătate din distanţă, adică pe lungimea de 485 de metri, tunelul a fost săpat efectiv în stâncă.

‘Marea provocare pentru noi a fost la Şumuleu Ciuc. Slujba o să se ţină undeva pe vârful muntelui, lângă o mânăstire franciscană, unde nu exista decât o instalaţie de joasă tensiune, insuficientă pentru tot evenimentul”, a declarat directorul general al Electrica S.A., Corina Popescu.

Potrivit acesteia, lucrarea de la Şumuleu Ciuc ar fi durat, în mod normal, trei sau patru luni, dar acum a fost finalizată într-un timp record, de numai două săptămâni.

Mănăstirea franciscană de la Şumuleu Ciuc poartă hramul Sfintei Fecioare Maria și adăpostește o statuie a Maicii Domnului, socotită făcătoare de minuni. Din acest motiv, de aproape 500 de ani, aici sosesc pelerini creștini din toată Europa.

Potrivit Administrației Prezidențiale, Papa Francisc se va afla în România în perioada 31 mai – 2 iunie 2019,  urmând a vizita orașele București, Iași și Blaj, precum și Sanctuarul de la Șumuleu Ciuc. Suveranul Pontif va veni în țara noastră la invitația președintelui  Klaus Iohannis, a autorităților statului român și a Bisericii Catolice din România.

Evenimentul din anul 2019 reprezintă cea de-a doua vizită a unui Suveran Pontif în România, după cea a Papei Ioan Paul al II-lea, din anul 1999.

Comentarii