17.5 C
București
luni, 20 septembrie 2021

România, discuţii la Bruxelles privind achiziţia Ilva de către ArcelorMittal

„Vicepremierul Viorel Ştefan s-a referit la implicaţiile deciziei Comisiei Europene din 7 mai 2018 privind autorizarea condiţionată a achiziţiei companiei Ilva de către ArcelorMittal şi a reiterat, în acest context, atenţia deosebită pe care guvernul român o acordă situaţiei Combinatului Sidex de la Galaţi”, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Viorel Ştefan a subliniat, în acest cadru, importanţa unui dialog constant între Comisie şi Executivul de la Bucureşti asupra evoluţiilor din toate etapele procedurale ale procesului de selecţie şi aprobare a viitorului cumpărător.

În cadrul întrevederii la care a participat şi preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a fost evidenţiată necesitatea protejării capacităţii concurenţiale a combinatului de la Galaţi, importanţa sa strategică din punct de vedere social şi economic, imperativul securizării locurilor de muncă, respectiv necesitatea ca achizitorul să fie viabil, să aibă competenţă relevantă dovedită şi să deţină resursele financiare necesare menţinerii şi dezvoltării activităţi la Sidex.

Pe 7 mai, ArcelorMittal a primit aprobarea Comisiei Europene de a cumpăra oţelăria de la Ilva (Italia), în schimbul cedării mai multor capacităţi de producţie din Europa, printre care şi combinatul siderurgic de la Galaţi.

”ArcelorMittal (“Compania”) anunţă că a fost acordată – de către Comisia Europeană (“C.E.” sau “Comisia”) – aprobarea către AM Investco Italy SRL (“AM Investco”) pentru propunerea de achiziţie a Ilva S.p.A (“Ilva”). Aprobarea C.E. urmează concluziei fazei II de investigaţie a comisiei referitoare la propunerea de achiziţie a Ilva şi a fost acordată pe baza angajamentul companiei de a pune la vânzare unităţi din Italia, România, Macedonia, Republica Cehă, Luxemburg şi Belgia, după cum s-a anunţat pe 13 aprilie 2018. Aprobarea CE este un punct semnificativ al tranzacţiei de preluare a Ilva şi reprezintă un pas important pentru finalizarea acestui acord, aşteptată să se întâmple în curând”, se arată într-un comunicat al ArcelorMittal.

Ultima oră
Pe aceeași temă