20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

România are cele mai ieftine alimente din UE, susține premierul, citând un raport Eurostat

„În România sunt cele mai ieftine alimente din UE”, a anunțat, miercuri dimineață, premierul Florin Cîțu, citând un raport provenit de la Eurostat. Premierul face acest anunț într-o postare pe internet și își ilustrează această postare cu un grafic ce poartă sigla Eurostat.

„Eurostat confirmă – în România sunt cele mai ieftine alimente din UE! Aşa mai omorâm un fake news despre ‘explozia’ preţurilor”, a subliniat premierul Florin Cîţu într-un mesaj postat pe Facebook.

Mesajul acestuia a avut foarte multe redistribuiri pe internet și foarte multe comentarii, însă, dintre comentarii, foarte multe sunt critice la adresa actualului Guvern.

„Și veniturile românilor sunt tot cele mai mici din UE, domnule Cîțu. Românii de rând nu văd nimic din ce enunțați pe aici, ei văd că sărăcesc tot mai mult de la o lună la alta”, răspunde o utilizatoare de pe Facebook.

„Chiar dacă prețurile din Ro statistic (nu înțeleg cum se face calculul ăsta, dar în fine) sunt cele mai mici din UE, nu înseamnă că ele n’au explodat. Totul, dar absolut totul, s’a scumpit cu cel puțin 50% în ultimii 3-4 ani, mare parte din scumpiri venind în ultimii 2 ani”, răspunde un alt utilizator.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă