18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomieRomânia a înregistrat un deficit de încasare a TVA de 36%, primul...

România a înregistrat un deficit de încasare a TVA de 36%, primul loc în UE

România (36%) este urmată de Grecia (34%) şi Lituania (25%). Cele mai mici deficite sunt în Suedia, Luxemburg şi Cipru, unde veniturile din TVA sunt deficitare în medie cu doar 1%. În termeni absoluţi, cel mai mare deficit de încasare a TVA, de 33,5 de miliarde euro, a fost înregistrat în Italia.

În termeni nominali, deficitul de încasare a TVA a scăzut în 2017 cu 8 miliarde euro, până la 137,5 de miliarde euro, o valoare similară cu scăderea din 2016, de 7,8 miliarde euro.

Deficitul de încasare a TVA în 2017 reprezintă 11,2 % din totalul veniturilor din TVA în UE, comparativ cu 12,2 % pentru anul precedent, iar această tendinţă de scădere poate fi observată pentru al cincilea an consecutiv, potrivit CE.

Conform datelor prezentate în raport, ţările din UE au pierdut 137,5 de miliarde de euro în 2017, prin neîncasarea unor venituri reprezentând taxă pe valoarea adăugată (TVA).

”Acest deficit important de încasare a TVA evidenţiază din nou necesitatea unei reforme cuprinzătoare a normelor UE în materie de TVA, astfel cum a fost propusă în 2017 de către Comisie, precum şi necesitatea unei cooperări sporite între statele membre pentru a combate fraudele în materie de TVA şi pentru a face ca normele să funcţioneze pentru întreprinderile şi comercianţii care respectă legislaţia”, se arată în comunicat.

 

Cele mai citite

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă