16.7 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Rectificarea bugetară. De la Armată se taie două miliarde de lei

Rectificarea bugetară pe care o va anunța Guvernul Orban va include tăierea, din bugetul pe anul 2020 a Ministerului Apărării Naționale, a sumei de circa două miliarde de lei.

Acești bani erau destinați inițial pentru programele de înzestrare ale Armatei, dar ei au rămas necheltuiți până în acest moment, pentru că unele programe de înzestrare stau în așteptare. De aceea, Guvernul va redirija cei două miliarde de lei către alți beneficiari, considerați prioritari.

Dintre toate ministerele, MApN este cel care pierde cei mai mulți bani la rectificarea bugetară din luna noiembrie 2020.

Cu privire la instituțiile de stat care vor primi mai mulți bani la rectificare, unele detalii le-a oferit premierul Ludovic Orban.

„Vom avea în primă lectură Ordonanţa de Urgenţă privind rectificarea bugetului, vor exista creşteri la câteva ministere. În primul rând, Ministerul Sănătăţii, o creştere de cel puţin un miliard, necesară pentru a face faţă creşterii cheltuielilor sistemului de sănătate în lupta anti-Covid. De asemenea, vom avea o creştere la investiţii, la Ministerul Lucrărilor Publice. Vom avea, de asemenea, o creştere la Ministerul Agriculturii”, a precizat șeful Guvernului.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă