-1.1 C
București
joi, 20 ianuarie 2022
AcasăEconomiePutin critică UE privind creșterea prețului la gaze

Putin critică UE privind creșterea prețului la gaze

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a transmis miercuri că nu este de acord cu criticile Uniunii Europene privind aprovizionarea cu gaz.El crede că liderii Uniunii Europene sunt responsabili pentru actuala criză, deoarece au vrut diversificarea surselor de aprovizionare.

„Toate politicile lor au fost în sensul renunţării la contracte pe termen lung, iar aceste politici s-au dovedit eronate. Au făcut greşeli”, a declarat Vladimir Putin, potrivit Agenţiei France-Presse, în cursul unei reuniuni cu responsabili ai sectorului energetic rus.

„Drept consecinţă, preţul gazelor a bătut acum toate recordurile istorice: astăzi se apropie de 2.000 de dolari pentru 1.000 de metri cubi, de zece ori mai mult decât preţul mediu de anul trecut”, a adăugat Vladimir Putin.

Aproximativ o treime din necesarul de gaze naturale al UE vine din Rusia, dar în ultimii ani a semnalat că vrea diversificarea resurselor de energie.

Comisia Europeană are suspiciuni care vizează compania rusă Gazprom ce ar profita de poziţia dominantă pe piaţă pentru a favoriza majorarea tarifelor la gaz natural. „Verificăm aceste informaţii, împreună cu vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Margrethe Vestager, responsabil de reglementările privind concurenţa; în mod evident, este o chestiune gravă”, a declarat comisarul european al Energiei, Kadri Simson, conform agenţiei Reuters.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Boris Johnson elimină restricțiile anti Covid. Când se dă liber la distracție în Marea Britanie

Boris Johnson a anunțat eliminarea anumitor măsuri și restricții impuse pentru prevenirea răspândirii Covid, iar această veste i-a luat pe toți prin surprindere. Prin...

Declarație incredibilă a lui Ciolacu despre certificatul verde

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că o lege privind introducerea certificatului verde este tardivă în acest moment. Un fel de adio! certificat verde Întrebat...

Un grup infracțional din România, destructurat pentru deturnarea a sute de mii de euro din fondurile UE pentru agricultură

Un grup infracțional va fi tras la răspundere în România pentru că deturnare a sute de mii de euro din fonduri UE pentru agricultură...
Ultima oră
Pe aceeași temă