Foto: Arhivă

Primăria a suspendat autorizațiile celor două terase din Herăstrău unde s-au aglomerat clienți

Celor două societăţi comerciale din Parcul Herăstrău la ale căror terase s-au aglomerat clienți le-a fost suspendată autorizația de funcționare, a anunțat, duminică, Primăria Capitalei.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 17.05.2020 - 16:40

"Măsura pe care am aplicat-o este în concordanţă cu realitatea descoperită la faţa locului, şi anume faptul că, deşi era Ordonanţa de Guvern care pentru această perioadă interzice deschiderea teraselor, până la adoptarea proiectului de lege care va reglementa acest tip de activitate în starea de alertă, aceştia, înţelegând să nu respecte toate aceste obligaţii, au procedat aşa cum s-a putut vedea în filmările puse la dispoziţie de televiziuni. Măsura a fost acea de suspendare a activităţii până pe data 30 a acestei luni, dată cu care se suspendă şi starea de alertă", a declarat, duminică dimineață, viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu.

Reacția Primăriei Capitalei intervine după ce, sâmbătă, imediat după suspendarea stării de urgență, Parcul Herăstrău din București a fost redeschis, iar un mare număr de persoane s-au dus să cumpere alimente și băuturi alcoolice de la două localuri din parc, pe care, apoi, le-au consumat în apropierea teraselor acestor localuri.
Teoretic, cele două localuri aveau voie să vândă produse doar pentru a fi consumate acasă.

Până în acest moment, în România nu este încă permisă redeschderea teraselor și, cu atât mai puțin, nu se poate lua masa în interiorul restaurantelor.

Comentarii