10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăEconomiePrimăria a suspendat autorizațiile celor două terase din Herăstrău unde s-au aglomerat...

Primăria a suspendat autorizațiile celor două terase din Herăstrău unde s-au aglomerat clienți

“Măsura pe care am aplicat-o este în concordanţă cu realitatea descoperită la faţa locului, şi anume faptul că, deşi era Ordonanţa de Guvern care pentru această perioadă interzice deschiderea teraselor, până la adoptarea proiectului de lege care va reglementa acest tip de activitate în starea de alertă, aceştia, înţelegând să nu respecte toate aceste obligaţii, au procedat aşa cum s-a putut vedea în filmările puse la dispoziţie de televiziuni. Măsura a fost acea de suspendare a activităţii până pe data 30 a acestei luni, dată cu care se suspendă şi starea de alertă”, a declarat, duminică dimineață, viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu.

Reacția Primăriei Capitalei intervine după ce, sâmbătă, imediat după suspendarea stării de urgență, Parcul Herăstrău din București a fost redeschis, iar un mare număr de persoane s-au dus să cumpere alimente și băuturi alcoolice de la două localuri din parc, pe care, apoi, le-au consumat în apropierea teraselor acestor localuri.
Teoretic, cele două localuri aveau voie să vândă produse doar pentru a fi consumate acasă.

Până în acest moment, în România nu este încă permisă redeschderea teraselor și, cu atât mai puțin, nu se poate lua masa în interiorul restaurantelor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă