21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăEconomiePrețul petrolului a sărit peste 90 de dolari/baril pentru prima dată în...

Prețul petrolului a sărit peste 90 de dolari/baril pentru prima dată în ultimii 7 ani

Cotațiile și prețul final al petrolului au continuat să crească miercuri și au depășit pragul de 90 dolari pe baril pentru prima oară în ultimii 7 ani, în condițiile în care tensiunile crescânde dintre Rusia și Ucraina provoacă neliniște pe piață cu privire la eventuale întreruperi în aprovizionare.

Contractele futures pentru țițeiul Brent, referința internațională a petrolului, au depășit miercuri 90 de dolari pentru prima dată din 2014, relatează CNBC, conform financialintelligence.ro.

Această etapă de creștere are loc pe fondul tensiunilor geopolitice tot mai mari dintre Rusia și Ucraina și în condițiile în care oferta rămâne restrânsă pe fondul unei reveniri a cererii.

Contractul a adăugat mai mult de 2%, ajungând la 90,07 dolari. Contractele futures pentru țițeiul american West Texas Intermediate, de referință din SUA, au avansat și ele cu peste 2%, la 87,43 dolari pe baril.

Prețul petrolului a atins valoarea de 90 dolari per baril, dar ar putea ajunge și la 100 de dolari per baril în curând

La începutul acestei luni, Goldman Sachs a declarat că Brent poate ajunge la 100 de dolari pe baril până în trimestrul al treilea.

OPEC și aliații săi producători de petrol au sporit livrările, dar grupul nu a reușit să crească producția pentru a-și atinge obiectivele. Între timp, creșterea petrolului de șist din SUA a fost scăzută, iar Omicron nu a afectat cererea așa cum se aștepta inițial. În plus, nivelurile stocurilor rămân scăzute.

Administrația pentru Informații Energetice a declarat miercuri că stocurile de țiței au crescut cu 2,4 milioane de barili în săptămâna care s-a încheiat la 21 ianuarie.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...

Parcul Tudor Arghezi va avea plajă ecologică

O bijuterie naturală de aproximativ trei hectare va lua naștere într-una din zonele aflate într-o continuă dezvoltare, din Sectorul 4. Înconjurat de o cofetărie,...

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...
Ultima oră
Pe aceeași temă