Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Robert Chioveanu, președinte ANSVSA

Nu există dovezi privind transmiterea coronavirusului prin alimente, anunță ANSVSA

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). a anunțat că nu există date care să ateste posibilitatea de transmitere a coronavirusului prin alimente.

Mihai Diac 0 comentarii

27.09.2020 - 17:50

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). a anunțat că nu există date care să ateste posibilitatea de transmitere a coronavirusului prin alimente.

"Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) afirmă că nu există dovezi ştiinţifice că alimentele de origine animală (carne, lapte, peşte, produse din carne etc.) sau cele de origine nonanimală (legume, fructe, pâine, produse de patiserie etc.) sunt o sursă probabilă sau o cale de transmitere a virusului. Nu există informaţii disponibile privind prezenţa şi supravieţuirea pe alimente a virusului responsabil de COVID-19, astfel încât să fie posibilă infectarea oamenilor", precizează un comunicat de presă transmis de ANSVSA.

"COVID-19 este o boală respiratorie, iar calea principală de transmitere este prin contact de la persoană la persoană şi prin contactul direct cu picăturile respiratorii generate atunci când o persoană infectată tuşeşte sau strănută", explică acest comunicat.

Replica ANSVSA apare după ce în spaţiul public au fost prezentate rezultatele unui studiu despre care se spune că a fost realizat de Universitatea din Bucureşti, studiu care ar avertiza că pâinea neambalată rămâne contaminată după contactul cu virusul Covid și, drept urmare, ar putea constitui o sursă de transmitere pentru virus.

ANSVA precizează că nu a primit, din partea Universității București, rezultatele unui asemenea studiu.

Comentarii