21.9 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Ministerul Apărării Naţionale: Anunț cu privire la salariile militarilor

Valoarea normei de hrană este calculată, după normativele în vigoare, în cuantum de 960 lei pentru personalul militar, respectiv 810 lei pentru salariaţii civili.

Sumele aferente drepturilor salariale ale lunii martie se vor vira în data de 13 a lunii curente, potrivit Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Şi Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că întreg personalul ministerului va primi pe 5 aprilie norma de hrană pentru luna aprilie, în valoare de aproximativ 960 de lei pentru poliţişti şi militari şi 750 de lei pentru personal contractual, la care se adaugă şi cota pe această lună din norma de echipament, de circa 240 de lei, asta în condiţiile în care în MAI, plata salariilor se face în mod normal în ziua de 14 a lunii.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a referit clar că vor primi salariile înaintea sărbătorilor pascale, pe 5 aprilie, doar bugetarii ai căror instituţii au solicitat acest lucru, iar restul vor primi în ziua de salariu.

„Bugetarii care au cerut. Asta este ceea ce doamna prim-ministru a spus foarte clar. Pentru că asta au solicitat. Nu poţi să-I dai celui care nu solicită. Cei care nu au făcut solicitare nu primesc mâine. Primesc când au data de salariu. Am discutat cu doamna prim-ministru şi zilele trecute şi săptămâna trecută. Am spus că vom discuta la nivelul Guvernului şi am convenit că avem un cadru legislativ pe care noi îl creăm. L-am trecut în Monitorul Oficial şi fiecare structură în parte poate da, dacă aşa a decis. Noi am consultat ministerele respective. Legea spune că, în baza Ordinului Ministerului de Finanţe, între 5 şi 15 aprilie se pot da salariile şi asta s-a făcut. S-a comunicat şi cine şi-a manifestat interesul este trecut în Ordinul de ministru şi publicat în Monitorul Oficial”, a afirmat Eugen Teodorovici la Parlament.

Ultima oră
Pe aceeași temă