Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Marian Oprişan: Modificările la buget, în concordanţă cu necesităţile comunităţilor locale

Preşedintele UNCJR, Marian Oprişan, a declarat, miercuri seara, după ce primarii municipiilor şi-au exprimat nemulţumirile cu privire la proectul de buget, că Executivul a făcut modificările în concordanţă cu necesităţile comunităţilor locale.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 30.01.2019 - 19:27

"Apreciez promptitudinea Guvernului României dar şi modul in care a răspuns cerinţelor diferite şi uneori contradictorii venite din partea structurilor asociative, în ceea ce priveşte stabilirea şi repartizarea impozitului pe venit şi a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată. Importanţa pe care Guvernul României a acordat-o autorităţilor publice locale, cele care răspund direct nevoilor cetăţenilor din comunitate, a fost evidenţiată prin majorarea fondurilor primite pe anul 2019, în comparaţie cu anul precedent. Salut pe această cale decizia modificării proiectului bugetului de stat pe anul 2019 în concordanţă cu necesităţile comunităţilor locale", a declarat, potrivit unui comunicat de presă preşedintele UNCJR, Marian Oprişan.

El a ţinut să mulţumească Executivului ”pentru atenţia acordată fundamentării bugetului de stat în baza solicitărilor venite din partea structurilor asociative”.

"Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR-n.r.) este membru în Comitetul pentru Finanţe Publice Locale, în cadrul căruia au fost nenumărate întâlniri cu celelalte structuri asociative. Fac precizarea că pe 29 ianuarie 2019 a avut loc şedinţa Comitetului pentru Finanţe Publice Locale unde s-au discutat cele mai bune variante privind sistemul de echilibrare, propuse de cele patru structuri asociative – Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), Asociaţia Municipiilor din România (AMR), Asociaţia Oraşelor din România (AOR) şi Asociaţia Comunelor din România (ACoR), pentru finanţarea comunelor, oraşelor, municipiilor şi judeţelor", a mai susţinut Marian Oprişan.

Reacţia UNCJR vine în urma întâlnirii premierului Viorica Dăncilă cu primarii municipiilor din ţară, reuniţi în Asociaţia Municipiilor din România (AMR), condusă de Robert Negoiţă, edilul Sectorului 3, pentru a discuta înaintea şedinţei de Guvern au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Edilii au cerut ministrului Finanţelor Eugen Teodorovici alocarea unui procent de 30% din bugetul naţional către administraţia locală, în condiţiile în care în prezent susţin că primesc mai puţin de 20%.

 

Comentarii

loading...