Foto: Inquam Photos

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că Guvernul Orban pregătește un împrumut la FMI

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că Guvernul Orban pregătește un împrumut la FMI și că o delegație FMI va veni în România în luna ianuarie.

Mihai Diac 0 comentarii

09.11.2020 - 19:15

Guvernul Orban va creşte taxele şi impozitele şi va fi obligat să negocieze un împrumut cu FMI, a susținut, luni, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Din acest motiv, "în ianuarie FMI va fi aici", dacă Guvernul Orban rămâne în funcție până atunci, a avertizat Marcel Ciolacu.

"Orice român a înţeles de ce Ludovic Orban şi guvernul său incompetent nu fac public bugetul. Dacă rămân la guvernare, vor mări TVA-ul şi vor vinde tot ce a mai rămas de preţ în patrimoniului statului, toate companiile româneşti profitabile. Vor face singurul lucru pe care îl ştiu - să taie salariile şi să facă concedieri. Sunt convins că în ianuarie FMI va fi aici, dacă acest guvern incompetent şi fără viziune rămâne în funcţie", a declarat Marcel Ciolacu în Parlament.

Liderul PSD a făcut această declarație în cadrul dezbaterii "Ora premierului", unde a fost prezent, la solicitarea PSD, premierul Ludovic Orban.

"L-am chemat astăzi pe Ludovic Orban să le spună românilor ce planuri are cu bugetul pe anul viitor. Îi dăm astăzi ocazia să recunoască intenţia PNL de a creşte TVA pentru români, într-un moment în care aceştia îşi permit din ce în ce mai puţin să ducă traiul de zi cu zi. Să le spună românilor acum, nu după 6 decembrie, cum Guvernul său va creşte impozitele pentru oamenii care muncesc în România, în loc să se asigure că în vremurile grele cei bogaţi îşi plătesc corect taxele", a argumentat Marcel Ciolacu.

Comentarii