12.9 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că Guvernul Orban pregătește un împrumut la FMI

Guvernul Orban va creşte taxele şi impozitele şi va fi obligat să negocieze un împrumut cu FMI, a susținut, luni, președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Din acest motiv, „în ianuarie FMI va fi aici”, dacă Guvernul Orban rămâne în funcție până atunci, a avertizat Marcel Ciolacu.

„Orice român a înţeles de ce Ludovic Orban şi guvernul său incompetent nu fac public bugetul. Dacă rămân la guvernare, vor mări TVA-ul şi vor vinde tot ce a mai rămas de preţ în patrimoniului statului, toate companiile româneşti profitabile. Vor face singurul lucru pe care îl ştiu – să taie salariile şi să facă concedieri. Sunt convins că în ianuarie FMI va fi aici, dacă acest guvern incompetent şi fără viziune rămâne în funcţie”, a declarat Marcel Ciolacu în Parlament.

Liderul PSD a făcut această declarație în cadrul dezbaterii „Ora premierului”, unde a fost prezent, la solicitarea PSD, premierul Ludovic Orban.

„L-am chemat astăzi pe Ludovic Orban să le spună românilor ce planuri are cu bugetul pe anul viitor. Îi dăm astăzi ocazia să recunoască intenţia PNL de a creşte TVA pentru români, într-un moment în care aceştia îşi permit din ce în ce mai puţin să ducă traiul de zi cu zi. Să le spună românilor acum, nu după 6 decembrie, cum Guvernul său va creşte impozitele pentru oamenii care muncesc în România, în loc să se asigure că în vremurile grele cei bogaţi îşi plătesc corect taxele”, a argumentat Marcel Ciolacu.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă