11.8 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăEconomieJohan Meyer: Nu ar fi benefic pentru Hidroelectrica să cumpere CEZ sau...

Johan Meyer: Nu ar fi benefic pentru Hidroelectrica să cumpere CEZ sau ENEL

Declarația a fost făcută în contextul în care, potrivit lui Johan Meyer, Hidroelectrica este cea mai valoroasă companie din portofoliul Fondului Proprietatea.

“Orice societate vrea să crească. E în natura lucrurilor. Prin urmare, cred că este perfect ok să se analizeze oportunităţi, dar din punctul de vedere al nostru ca acţionari, ca investitori, ceea ce vrem cu orice achiziţie este să aducă valoare pentru acţionari. Dacă avem în vedere activele CEZ şi activele ENEL şi le comparăm cu veniturile pe care le realizează Hidroelectrica, activele ei în momentul de faţă nu se pot compara. Deci, în acest moment nu ar fi benefic pentru Hidroelectrica sau pentru acţionarii ei ca să achiziţioneze aceste active, dar, aşa cum am spus, nu putem împiedica societatea şi echipa ei să analizeze oportunităţile existente. Dacă le-am susţine – nu cred”, a explicat Johan Meyer.

În opinia acestuia, “dacă ar fi să achiziţioneze aceste active, aşa cum sunt ele acum, ar fi distructiv pentru acţionari”, întrucât activele CEZ sau ENEL ar aduce profit sub cel care se obține, acum, de la Hidroelectrica.

Johan Meyer a explicat că Hidroelectrica poate deveni și mai valoroasă din cauza contextului internațional, în care se acordă tot mai multă atenție “energiei verzi”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Șefa Senatului Poloniei se întâlnește cu Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

Șefa Senatului Poloniei, Małgorzata Kidawa-Błońska, se află, în ziua de 18 martie 2024, la București, unde se întâlnește cu o serie de oficiali români....

Comisia Europeană prezintă cele mai puternice computere din UE

Comisia Europeană anunță punerea în funcțiune, în Spania, a unui nou supercomputer și prezintă, în acest context, o listă cu cele mai puternice computere...

“Piedone nu este primul în București, sondajele sunt manipulate”, estimează rectorul SNSPA

Candidatul Cristian Popescu Piedone nu este, în mod real, principalul favorit în intențiile de vot pentru Primăria Capitalei, estimează rectorul SNSPA, Remus Pricopie. Rectorul SNSPA...
Ultima oră
Pe aceeași temă