Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Johan Meyer: Nu ar fi benefic pentru Hidroelectrica să cumpere CEZ sau ENEL

Nu ar fi benefic pentru compania Hidroelectrica să cumpere activele CEZ şi ENEL, a declarat, miercuri, la București, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments şi manager al Fondului Proprietatea.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.09.2019 - 20:07

Declarația a fost făcută în contextul în care, potrivit lui Johan Meyer, Hidroelectrica este cea mai valoroasă companie din portofoliul Fondului Proprietatea.

"Orice societate vrea să crească. E în natura lucrurilor. Prin urmare, cred că este perfect ok să se analizeze oportunităţi, dar din punctul de vedere al nostru ca acţionari, ca investitori, ceea ce vrem cu orice achiziţie este să aducă valoare pentru acţionari. Dacă avem în vedere activele CEZ şi activele ENEL şi le comparăm cu veniturile pe care le realizează Hidroelectrica, activele ei în momentul de faţă nu se pot compara. Deci, în acest moment nu ar fi benefic pentru Hidroelectrica sau pentru acţionarii ei ca să achiziţioneze aceste active, dar, aşa cum am spus, nu putem împiedica societatea şi echipa ei să analizeze oportunităţile existente. Dacă le-am susţine - nu cred", a explicat Johan Meyer.

În opinia acestuia, "dacă ar fi să achiziţioneze aceste active, aşa cum sunt ele acum, ar fi distructiv pentru acţionari", întrucât activele CEZ sau ENEL ar aduce profit sub cel care se obține, acum, de la Hidroelectrica.

Johan Meyer a explicat că Hidroelectrica poate deveni și mai valoroasă din cauza contextului internațional, în care se acordă tot mai multă atenție "energiei verzi".

Comentarii

loading...