14.3 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Johan Meyer: Nu ar fi benefic pentru Hidroelectrica să cumpere CEZ sau ENEL

Declarația a fost făcută în contextul în care, potrivit lui Johan Meyer, Hidroelectrica este cea mai valoroasă companie din portofoliul Fondului Proprietatea.

„Orice societate vrea să crească. E în natura lucrurilor. Prin urmare, cred că este perfect ok să se analizeze oportunităţi, dar din punctul de vedere al nostru ca acţionari, ca investitori, ceea ce vrem cu orice achiziţie este să aducă valoare pentru acţionari. Dacă avem în vedere activele CEZ şi activele ENEL şi le comparăm cu veniturile pe care le realizează Hidroelectrica, activele ei în momentul de faţă nu se pot compara. Deci, în acest moment nu ar fi benefic pentru Hidroelectrica sau pentru acţionarii ei ca să achiziţioneze aceste active, dar, aşa cum am spus, nu putem împiedica societatea şi echipa ei să analizeze oportunităţile existente. Dacă le-am susţine – nu cred”, a explicat Johan Meyer.

În opinia acestuia, „dacă ar fi să achiziţioneze aceste active, aşa cum sunt ele acum, ar fi distructiv pentru acţionari”, întrucât activele CEZ sau ENEL ar aduce profit sub cel care se obține, acum, de la Hidroelectrica.

Johan Meyer a explicat că Hidroelectrica poate deveni și mai valoroasă din cauza contextului internațional, în care se acordă tot mai multă atenție „energiei verzi”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă