Italia suspendă activitatea navelor de croazieră italiene

Activitatea navelor italiene de croazieră a fost suspendată şi intrarea în porturile din peninsulă a fost interzisă pentru navele de croazieră sub pavilion străin "cel puţin până la 3 aprilie", a anunţat guvernul italian.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 20.03.2020 - 11:59

"Ministrul transporturilor Paola De Micheli a semnat (joi) seara, împreună cu ministrul sănătăţii Roberto Speranza un decret ce suspendă activităţile de croazieră pentru navele italiene şi care blochează intrarea în porturile italiene a navelor de croazieră sub pavilion străin", potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, citat de Agerpres.

"Pasagerii italieni testaţi negativ la COVID-19 pot să ajungă acasă la bordul unor transporturi organizate de armator pentru a începe perioada de supraveghere sanitară la domiciliu. Pentru pasagerii străini testaţi negativ, armatorul va trebui să organizeze întoarcerea către ţările lor", precizează comunicatul.

"Navele pentru transport de persoane sub pavilion străin ce asigură servicii de croazieră nu mai pot să intre în porturile italiene", adaugă comunicatul, precizând că aceste măsuri intră în vigoare începând de vineri şi "vor fi aplicate până pe 3 aprilie, existând posibilitatea de prelungire".

Comentarii