Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Mihai Diac

În România a pornit prima linie de reciclare a televizoarelor și monitoarelor din estul Europei

Prima linie de reciclare de televizoare şi de echipamente eletronice care conţin ecrane plate din Europa Centrală şi de Est a fost inaugurată în România.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

21.05.2020 - 16:36

Instalația servește la reciclarea ecranelor plate, de tip LCD, plasmă sau LED.

Pe baza unei investiţii de peste 500.000 de euro, această linie de reciclare permite tratarea a peste 2.500 tone/an de televizoare şi echipamente ce conţin ecrane plate, a anunțat un comunicat al companiei Green WEEE.

Foarte importantă este extragerea substanţelor şi materialele periculoase din ecranele plate, în special a mercurului, care este îndepărtat în mediu controlat. Restul fracţiilor rezultate - metale şi plastice - sunt tratate cu ajutorul echipamentelor deja existente în cadrul Green WEEE şi apoi sunt reintroduse în circuitul economic, fiind utilizate ca materii prime secundare.

Comentarii