21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăEconomieÎn anul 2021 va începe prima exploatare offshore în Marea Neagră, anunță...

În anul 2021 va începe prima exploatare offshore în Marea Neagră, anunță Ludovic Orban

În anul 2021 este posibil să înceapă prima exploatare offshore în Marea Neagră, a anunțat, sâmbătă, 27 februarie 2021, președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

„Odată ce pornesc exploatările offshore şi deja e posibil în cursul acestui an să înceapă prima exploatare offshore, o parte din taxele care sunt colectate din exploatările de gaz de la Marea Neagră, exploatări offshore, să se constituie într-un fond care să finanţeze astfel de investiţii. Adică este posibil să avem o resursă şi bugetară pentru a suplimenta aceste investiţii”, a explicat liderul Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

El a făcut aceste precizări la o dezbatere pe tema Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), organizată la Focșani.

Președintele Camerei Deputaților a oferit câteva date și despre sursele financiare necesare pentru pornirea exploatării în Marea Neagră.

„Pe gaz, pe lângă alocarea de 200 milioane pe exerciţiul actual, eu cred că putem să solicităm finanţare şi pe PNRR. De asemenea, noi am solicitat deja, în cadrul bugetului 2021 – 2027, încă 800 de milioane”, a spus Ludovic Orban.

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 93: Zelenski spune că singura întrebare este cât va plăti poporul ucrainean pentru libertate

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că țara vecină va fi întotdeauna un stat independent şi nu va fi înfrântă. "Singura întrebare este ce preţ...

Secretele grătarului perfect

Vara bate la ușă, organizarea unui grătar cu prietenii face parte din farmecul ei, amintiri de vară de neuitat se pot crea la un...

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă