1.2 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeEconomieHidroelectrica vrea să devină membru fondator al Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii...

Hidroelectrica vrea să devină membru fondator al Asociaţiei pentru Relaţii cu Investitorii din România

Aceasta în condiţiile în care Hidroelectrica nu este încă listată la bursă. Deşi există încă din 2013 o hotărâre de Guvern privind listarea la bursă a unui pachet minoritar de acţiuni, procesul a fost amânat şi, în acest moment, nu există niciun termen privind demararea unei oferte de vânzare.

În documentele puse la dispoziţia acţionarilor (Ministerul Energiei – 80% şi Fondul Proprietatea – 20%) se arată că Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii din România (ARIR) va fi prima organizaţie profesională, neguvernamentală şi nonprofit care va avea ca obiectiv recunoaşterea importanţei relaţiilor cu investitorii şi aplicarea celor mai bune practici în domeniu.

ARIR va fi fondată de companii listate, în curs de listare şi de companii care emit obligaţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti. Demersul se realizează cu informarea Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Asociaţia va fi lansată în septembrie 2018. Taxa de acces pentru membrii fondatori este de 3.000 de euro în 2018, iar taxa anuală pentru 2019 este de 2.500 de euro.

Scopul principal al asociaţiei sunt promovarea implementării de către companiile listate a celor mai bune practici în relaţia cu investitorii, susţinerea dezvoltării profesionale a membrilor, reprezentarea intereselor membrilor în faţa reglementatorilor, comunităţii de investitori şi a autorităţilor publice, precum şi funcţionarea ca forum de discuţie pentru companiile listate şi comunitatea de investitori.

Cele mai citite

Consiliul politic național al PSD se reunește mâine

Consiliul Politic Național al PSD se reunește luni pentru a stabili strategia electorală a partidului în anul electoral 2024. Liberalii au decis să nu aibă...

Premierul cheamă la consultări sindicatele din Educație, după ce a cerut performanță în învățământ

Premierul Marcel Ciolacu va avea o întâlnire de consultări cu liderii sindicatelor din Educație, imediat după ce a cerut să fie stabilite "criterii de...

Rusia – Ucraina, ziua 655. România susține “Formula de Pace” propusă de președintele Zelenski

Vicepremierul Ucrainei a venit la București și a purtat discuții cu ministrul român al Afacerilor Externe, anunță un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE)...
Ultima oră
Pe aceeași temă