Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Guvernul va rambursa peste un miliard de euro către UE și Banca Mondială, în 2019

România trebuie să plătească, în 2019, peste 1,04 miliarde de euro către Uniunea Europeană, din împrumutul stand-by contractat în 2009, după ce anul trecut suma rambursată s-a ridicat la 1,43 miliarde de euro.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 03.01.2019 - 21:02

Cea mai mare parte a sumei trebuie trimisă UE, respectiv circa 1,03 miliarde de euro, iar restul către Banca Mondială, conform datelor Ministerului Finanțelor Publice (MFP), citate de hotnews.ro.

Țara noastră mai are de rambursat peste 2 miliarde de euro către UE și Banca Mondială. Este vorba despre pachetul contractat de la FMI, UE și Banca Mondială, în sumă de 19,95 miliarde de euro.

Ultima plată a împrumutului din 2009 va fi în 2023, de 402,9 milioane de euro.

În ceea ce privește datoria Guvernului către FMI, ultima plată a avut loc în 2015, când a fost și vârful de plată al întregului pachet.

În anul 2009, Romania a luat un împrumut stand-by pe 24 de luni, în valoare de 12,95 miliarde de euro de la Fondul Monetar International, parte a unui pachet de sprijin de 19,95 miliarde acordat de FMI, UE și Banca Mondială.

Din acest aranjament cu FMI au fost trase șapte din cele 8 tranșe prevăzute, însumand 10,57 miliarde DST (aproximativ 11,9 miliarde de euro). În ceea ce priveste cea de-a 8-a tranșă, aceasta a fost considerată, la solicitarea autorităților române, ca fiind de tip preventiv și, în contextul evoluțiilor macroeconomice favorabile, nu a fost trasă.

Comentarii

loading...