Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Palatul Victoria (Foto: Mihai Diac)

Guvernul discută rectificarea bugetară. Criza coronavirusului a accentuat deja deficitul

Prima rectificare bugetară a anului 2020 ar putea fi aprobată de Guvernul Orban în ședința de luni, 13 aprilie.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 13.04.2020 - 00:49

De regulă, rectificările bugetare se discută în cea de-a doua jumătate a anului. În 2020 se va face însă o excepție, impusă de evoluția neplanificată nefavorabilă a economiei României, din cauza crizei coronavirusului.

Astfel, de la începutul epidemiei, cheltuielile bugetare au crescut cu 13 miliarde de lei, iar veniturile au scăzut cu 20 de miliarde de lei, ceea ce înseamnă o majorare a deficitului bugetar cu 33 de miliarde de lei. Această evoluție este îngrijorătoare întrucât, la începutul anului 2020, estimările oficiale, care nu anticipau o asemenea criză sanitară, indicau că deficitul bugetar maxim va fi de 41 de miliarde de lei.

Ministrul finanţelor, Florin Cîţu, a anunțat că, la rectificare, cel mai favorizat va fi Ministerul Muncii, care va primi în plus circa șapte miliarde de lei. Acești bani vor fi folosiți pentru plata șomajului tehnic a personalului afectat de starea de urgență.

Comentarii

loading...