21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăEconomieGospodăriile din România şi-au majorat veniturile cu 29,1% în ultimul trimestru al...

Gospodăriile din România şi-au majorat veniturile cu 29,1% în ultimul trimestru al anului trecut

În ultimul trimestru din 2017, veniturile medii ale unei gospodării au fost de 3.569 lei, iar cheltuielile – de 3.061 lei pe lună. 

În ultimul trimestru al anului trecut, veniturile medii lunare au reprezentat, în termeni nominali, 4.608 lei pe gospodărie şi 1.772 lei pe persoană..

Cheltuielile totale ale populaţiei, au fost, în acelaşi trimestru, în medie, de 3.981 lei lunar pe gospodărie (1.531 lei pe persoană) şi au reprezentat 86,4% din nivelul veniturilor totale.

Veniturile băneşti au fost, în medie, de 4.243 lei lunar pe gospodărie (1.632 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 365 lei lunar pe gospodărie (140 lei pe persoană).

Salariile şi celelalte venituri asociate lor au format cea mai importantă sursă de venituri (68,2% din veniturile totale ale gospodăriilor). 

La formarea veniturilor totale ale gospodăriilor, au contribuit, de asemenea, veniturile din prestaţii sociale (17,9%), veniturile din agricultură (1,6%), veniturile din activităţi neagricole independente (2,1%), cele din proprietate şi vânzărea de active din patrimoniul gospodăriei (1,2%) precum şi veniturile în natură (7,9%), în principal, contravaloarea consumului de produse agroalimentare din resurse proprii (6,4%).

Cele mai citite

Cătălin Drulă atrage atenția: “Datoria publică a ajuns la 52,4% din PIB”

Președintele USR, Cătălin Drulă, a adresat marți o solicitare către premierul Marcel Ciolacu, cerând prezentarea „de îndată” a unui plan de reducere a cheltuielilor....

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...

Halterofilul ucrainean Oleksandr Pielieşenko a fost ucis pe front

Halterofilul ucrainean Oleksandr Pielieşenko, dublu campion european şi participant la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost ucis pe front. Anunțul a fost făcut luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă