10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuVictor Lavric Project si muzica... "brit-pop"

Victor Lavric Project si muzica… “brit-pop”

Victor Lavric Project este un grup format de Victor Lavric – fiul cunoscutei cantarete de muzica populara Laura Lavric – in urma dizolvarii trupei VIP. Acest proiect surprinde aspectele muzicii brit-pop prin prisma compozitiilor si imbina cu succes stilul deja consacrat al pieselor semnate Victor Lavric, cu cerintele si rigurozitatea pietei muzicale internationale.
Inca din copilarie, Victor a fost atat de fascinat de pian incat mama sa i-a facut cadou o pianina pe care, ne spune artistul, o are si acum si tine foarte mult la ea. Mai tarziu a descoperit minunata lume a sintetizatoarelor, iar in paralel studia trompeta. Si de aici a inceput povestea…
Dupa ce a absolvit Academia de Muzica “George Enescu” – sectia pedagogie muzicala – trompeta, Victor a efectuat nenumarate turnee in Japonia, cantand intr-un piano-bar atat muzica clasica, cat si piese celebre din muzica contemporana.
In primavara anului 1997, dupa terminarea Conservatorului, Victor a fondat trupa VIP, trupa cu care a participat la diverse concursuri in tara, castigand astfel in anul 1998, la Mamaia, “premiul presei” pentru piesa “Traieste clipa”. Tot in 1998 a editat primul album intitulat “Numai lumina” – album ce continea piese stil pop-rock alternativ.
Incepand cu anul 2002, Victor Lavric a initiat un nou proiect muzical, mai exact un proiect de muzica instrumentala, introducand aici si piese vocale. Noua trupa se numeste Victor Lavric Project. La acest proiect, care urmeaza a fi lansat in februarie 2006, Victor a colaborat cu muzicieni instrumentisti de la Filarmonica de stat din Iasi (vioara, viola, flaut, percutie), fosti colegi de conservator, cat si cu solisti vocali.
Lansarea albumului “Mediu”, primul album sub semnatura Victor Lavric Project, va include melodii vocal-instrumentale, alaturi de alte compozitii, insa noutatea acestui produs va fi data de faptul ca va include si compozitii instrumentale ale artistului Victor Lavric, completand astfel atmosfera muzicii de factura contemporana si conceptuala.
Din componenta trupei fac parte: Victor Lavric – claviaturi, Iulian Pavelescu – chitara, Radu Crisan – vocal, Anisoara Mardare – voce. Muzica si aranjamentul orchestral si le face singur, iar versurile sunt scrise de Radu Crisan.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă