12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuTragedia din Colectiv: Solistul trupei Goodbye to Gravity a vorbit cu mama...

Tragedia din Colectiv: Solistul trupei Goodbye to Gravity a vorbit cu mama lui

Solistul trupei rock „Goodbye to Gravity”, Andrei Găluţ, a avut perioade scurte în care și-a recăpătat cunoștința, în care a vorbit cu mama lui. El este internat în Spitalul Crucii Roşii din Beverwijk, Olanda, unde este în continuare intubat.

„Are momente scurte când e conştient şi comunică, dar e semi-sedat. Marţi (24 noiembrie-n.r.) a realizat pentru prima dată că e într-un spital, într-o altă ţară, în străinătate. A recunoscut-o pe mama lui şi a vorbit cu ea – aşa greu cum a putut, dar a vorbit. E lucid dar e, cumva, într-o stare de semi-sedare. Miercuri a mers şi tatăl lui la spital, se pare că Andrei ştia că trebuie să vină”, a declarat pentru Jurnal arădean cumnata lui Andrei Găluţ, Nicoleta Belean.

Citește și: Solistul trupei Goodbye to Gravity, Andrei Găluț, s-a trezit din comă

Până acum, Andrei Găluţ a suferit trei intervenţii chirurgicale complicate la mâna dreaptă şi vor urma şi altele.

„El a fost ars în partea de sus a corpului, la faţă, mână, gât, spate. A avut intervenţii şi la faţă, dar mâna a fost cea mai afectată, a fost efectiv despicată şi foarte greu de salvat”, a mai spus Nicoleta Belean.

De asemenea, cumnata solistului a mai spus că este posibil ca a sfârşitul acestei săptămâni, în funcţie de evoluţie, medicii să îl scoată de pe aparate.

Totodată, femeia a spus că familia lui Andrei Găluţ le-a transmis „toată recunoştinţa” pentru toţi cei care le-au fost alături cu rugăciuni şi gânduri bune.

Andrei Găluţ a fost transferat, în 7 noiembrie, în Spitalul Crucii Roşii din Beverwijk, Olanda. El ar putea să nu mai cânte niciodată, din cauză că dincolo de arsurile pe care le-a suferit, în incendiul din clubul Colectiv, pe 45% din corp, artistulului i-au fost afectate corzile vocale şi întreg aparatul respirator.

Iubita lui Găluţ, Mădălina Strugaru, rănită în incendiu, a murit în 12 noiembrie la spitalul Floreasca din Capitală.

În ziua incendiului, chitariştii Vlad Ţelea şi Mihai Alexandru s-au numărat între cei 26 de oameni care au murit.

Toboşarul Bogdan Enache a murit, duminică dimineaţă, după ce a fost transportat cu un avion SMURD la un spital din Elveţia. Aeronava s-a întors în România, pentru că starea toboşarului devenise critică. El şi-a pierdut viaţa în camera de gardă a Spitalului de Arşi din Bucureşti, după ce a făcut stop cardiac.

Basistul Alexandru Pascu, fiul vicepreşedintei Federaţiei Internaţionale de Scrimă (FIE), Ana Pascu, a murit, miercuri, în ziua în care a fost transferat în Franța de la Spitalul Floreasca din Capitală. Tânărul a murit pe aeroportul din Paris.

Bilanţul tragediei din clubul Colectiv a ajuns, duminică dimineaţa, la 60 de morți.

Incendiul din clubul Colectiv a izbucnit în 30 octombrie, în timpul concertului trupei „Goodbye to Gravity”, care îşi lansa albumul „Mantras of War”.

 

 

Cele mai citite

ROMÂNIA LIBERĂ urează un Paște Fericit cititorilor și colaboratorilor: Hristos a Înviat!

Redacția ROMÂNIA LIBERĂ vă urează Paște Fericit! Hristos a Înviat! Sărbătoarea Paștelui ne îmbrățișează într-o atmosferă plină de bucurie și recunoștință, aducându-ne împreună într-o comuniune...

Negociatorii Hamas sunt la Cairo pentru un armistițiu. Acolo se află și directorul CIA

Negociatori ai Hamas au mers la Cairo pentru discuții privind încetarea focului în Fâșia Gaza. Directorul CIA a ajuns și el la Cairo, relatează...

VIDEO. Adina Buzatu ne face ținuta pentru masa de Paște: “Nu arată bine să ai decolteul până la buric!”

Adina Buzatu, stilistă română specializată în vestimentația masculină și nu numai, a vorbit despre ținuta pe care trebuie să o abordăm pentru masa de...
Ultima oră
Pe aceeași temă