20.4 C
București
miercuri, 3 iulie 2024
AcasăEconomieFoto interviu"Nu ma irosesc, pretuiesc fiecare clipa"

“Nu ma irosesc, pretuiesc fiecare clipa”

Oare e cineva care nu o cunoaste pe Mirabela Dauer? Eu cred ca este o artista care nu are nevoie de prezentare. Ceea ce m-a impresionat indeosebi in scurtul interviu pe care a avut amabilitatea sa mi-l acorde au fost deosebita franchete in raspunsurile date la intrebarile pe care sunt sigura ca le-a auzit de nenumarate ori, modestia pe care o degaja si naturaletea care nu poate fi mimata, precum si credinta in bine si dragostea de viata.

– Am inteles ca v-ati intors de curand din Israel. Ce spectacol le-ati oferit celor de acolo?
– Impreuna cu Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Valentin Fatu, Gabriel Dorobantu am dat o reprezentatie cu spectacolul “Femei, femei, femei”, un spectacol de revista pe care il prezentam a doua sau a treia oara in Israel pentru romanii de acolo, care ne cunosc mai mult de la TVR International si TVR1.

– Carui public credeti ca se adreseaza ultimul dvs. album, “As vrea sa-mi dai inima ta”?
– Nu se adreseaza unui anumit public, cred ca tuturor celor carora le place muzica de calitate, persoanelor romantice.

– Simtiti ca exista o competitie intre dvs., Angela Similea si Corina Chiriac?
– Sigur ca exista o competitie intre artisti, este ceva normal, dar nu exista dusmanie intre noi – asa cum au fost unele speculatii in presa care m-au suparat. Dimpotriva, exista o prietenie care ne uneste de mai bine de 30 de ani, cu Angela am fost la Scoala Populara de Arta, cu Corina la fel, ne apreciem, ne iubim, poate nu ne intalnim asa des, pentru ca lupta pentru existenta ne ocupa tot timpul…

– Care credeti ca sunt cele mai mari realizari din viata dvs.?
– Consider ca cea mai mare realizare din viata mea e faptul ca sunt sanatoasa, desi nu m-am iubit si nu m-am pretuit. Eu sunt nascuta in zodia Racului si prin definitie iubesc toata lumea din jurul meu, insa nu si pe mine.

– Ce simtiti cand sunteti recunoscuta chiar si in strainatate atunci cand mergeti pe strada?
– Poate ca asta e cea mai mare satisfactie, este o mare bucurie pentru un artist sa fie iubit de public. Generatia tanara are bodyguarzi care sa o protejeze de admiratori, eu nu inteleg de ce ar fi nevoie de asa ceva, dimpotriva, ma bucur sa discut cu oamenii, sa simt ca sunt iubita, e o mare satisfactie, si nu mi s-a intamplat nimic niciodata, pentru ca iubirea nu sufoca.

– Care sunt proiectele dvs. de viitor?
– Cristian Faur vrea sa scoata un album de autor si o sa cant cu Florin Maris, un prieten foarte bun, patru piese etno, apoi cu Dan Dumitriu voi scoate un album pe versuri de Marina Scupra, voi continua colaborarea cu Raul, sa vedem ce piese vom mai scoate. In iarna voi pleca in SUA, ca in fiecare an, ca sa cant pentru romanii de acolo, in toamna plec cu Maria Dragomiroiu si Jean Constantin intr-un turneu prin Olanda, Belgia si Germania, unde am fost si in noiembrie trecut, iar vara o sa stau pe litoralul romanesc, intr-un turneu prin toate statiunile.

– Ati calatorit mult; unde v-a placut cel mai mult?
– Dupa casa – in Statele Unite, insa Israelul imi place cel mai mult pentru ca este tara rozului, a verdelui si a albastrului. Verde este iarba, care este stropita cu furtunase in permanenta, avand in vedere ca acolo e desert, apoi e albastrul marilor, pentru ca sunt trei mari acolo, Marea Mediterana, Marea Rosie si Marea Moarta, si mai este piatra roz. Cred ca este o imbinare unica a culorilor si a frumusetii, o tara splendida, iubita si ingrijita de popor deopotriva, este o curatenie desavarsita, am fost foarte placut impresionata de aceasta tara.

– Ce ati dori sa mai transmiteti publicului?
– Sunt fericita ca muncesc si ca sunt sanatoasa, sunt un om care crede in Dumnezeu – si Il simt tot timpul cu mine. Iubesc oamenii, ceea ce fac, cateii, animalutele, care sunt cele mai cinstite si credincioase. Iubesc viata, pentru ca este frumoasa si pentru ca fiecare zi trebuie traita ca si cum ar fi ultima, dupa cum spunea tatal meu. Nu ma irosesc, pretuiesc fiecare clipa.

Cele mai citite

Lasconi – balaurul cu două capete (unul spre dreapta și altul spre stânga)

Ilustrație: Marian Avramescu După ce a făcut baie de mulțime la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, președintele Partidului Social...

Am ras cu vârfuri tocite la Portocala Mecanică, până când am fost noi storși

Ilustrație: Marian Avramescu Fotbaliștii Naționalei României, care s-au dovedit maeștrii la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, când aproape nimeni...

Măsură controversată. Grecia introduce săptămâna de lucru de șase zile „orientată spre creștere”

În timp ce companiile din țările din întreaga lume încearcă să implementeze ideea de a lucra doar 4 zile pe săptămână, în Grecia angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă