14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuNoi dezvăluiri despre ultimii ani de viață ai lui Steve Jobs într-o...

Noi dezvăluiri despre ultimii ani de viață ai lui Steve Jobs într-o carte biografică

Cofondatorul companiei americane Apple, Steve Jobs, a refuzat, în anul 2009, un transplant de rinichi de la colaboratorul său, Tim Cook, potrivit unei noi biografii despre Jobs, informează Mediafax.

Citește și: Topul gafelor făcute de prezentatorul Top Gear, Jeremy Clarkson

Potrivit publicației The Guardian, deşi se afla într-o stare avansată a cancerului, Jobs nu a luat în calcul o astfel de variantă, pe care a respins-o chiar vehement.

„<<Nici să nu te gândeşti>>, mi-a spus chiar înainte de a termina propoziţia. <<Nu. Niciodată nu te voi lăsa să faci asta. Nu voi face niciodată asta>>”, a povestit Tim Cook.

Actualul CEO al companiei americane a dezvăluit că incidentul a avut loc într-o perioadă foarte grea pentru Jobs.

„Steve a ţipat la mine doar de patru sau cinci ori în cei 13 ani de când ne cunoaşteam, iar atunci a fost una dintre acele dăţi”, a povestit Cook.

Informaţia apare în cartea „Becoming Steve Jobs”, scrisă de jurnaliştii Brent Schlender şi Rick Tetzeli, care va apărea la sfârşitul lunii martie.

Steve Jobs, care suferea de o formă rară de cancer pancreatic, a fost supus unui transplant de rinichi în anul 2009. În acel an, el şi-a luat un concediu medical de şase luni, după care şi-a mai luat concediu în ianuarie 2011, înainte de a renunţa la funcţia de director executiv al companiei, în luna august.

Citește și: Vești proaste pentru fanii actorului Liam Neeson

Jobs a murit în octombrie 2011, la vârsta de 56 de ani.

Cartea biografică vorbeşte şi despre prietenia apropiată dintre Steve jobs şi preşedintele şi directorul executiv al companiei Walt Disney Company, Bob Iger.

Jobs a dorit ca Iger să devină membru al Consiliului de Administraţie al Apple, însă acesta din urmă a refuzat.

După moartea lui Jobs, Bob Iger a devenit director în cadrul Apple.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

Rareș Bogdan, atac la Nicușor Dan: A-i da un vot înseamnă a-l arunca pe apa sâmbetei

"Este important Bucureștiul și îl sprijinim cu toată forța pe Sebastian, dar în următoarele 40 de zile sper să nu va trebui să răspundem...

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...
Ultima oră
Pe aceeași temă