13.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăEconomieFoto interviuInterpretul Robbie Williams este acuzat de rasism în Rusia. Textul unui cântec...

Interpretul Robbie Williams este acuzat de rasism în Rusia. Textul unui cântec ar face aluzie la Putin

Interpretul britanic Robbie Williams a fost acuzat de rasism de o parte a presei din Rusia, după lansarea melodiei "Party Like A Russian", informează joi Mediafax, citând un cotidian rus.

Potrivit acestei surse, britanicul nu va mai putea cânta niciodată pe scenele din Rusia. Însă Robbie spune că intenţia lui n-a fost să-l parodieze pe Vladimir Putin.

Indignarea jurnaliştilor ruşi e provocată de faptul că Robbie Williams cântă piesa "Party Like A Russian" în engleză dar cu un accent rusesc.

Melodia este primul single extras de pe cel de-al 11-lea album de studio al cântăreţului, care se numeşte "Heavy Entertainment Show".

Versurile sunt despre alcool, droguri şi păpuşi ruseşti. Există şi un vers bizar în care numele misticului rus care a avut o mare influenţă asupra familiei ultimului ţar al dinastiei Romanov, Rasputin, rimează cu numele mărcii de pantofi de lux "Louboutin".

Unul dintre sample-urile alese pentru linia melodică se inspiră din "Dansul Cavalerilor", compusă de faimosul Serghei Prokofiev. Alte versuri vorbesc despre un bărbat care sustrage banii întregii naţiuni pentru a-şi construi o navă spaţială.

În ciuda versurilor subtile şi sarcastice, Robbie Williams neagă acuzaţiile: "Piesa nu este despre Vladimir Putin", a scris cântăreţul pe Twitter.

Robbie a dezvăluit jurnaliştilor de la The Sun că a trebuit să cenzureze versurile, pentru că se temea să nu-i ofenseze pe fani. "Sunt 147 de milioane de oameni în Rusia şi nu vreau să-i supăr în vreun fel. Nici nu ştiu dacă au umor", a spus Robbie Williams. "Nu fac mişto de nimeni, dar vreau ca piesa să fie "politically correct", adaugă cântăreţul.

Versurile melodiei par să elogieze spiritul pretrecăreţ al ruşilor, însă în ţara în care încă există totalism camuflat, nici jurnaliştii nu par să aibă umor. Anecdota cu Robbie Williams aduce aminte de vremea regimului ceauşist, când glumele şi bancurile ce-l vizau pe dictator erau cu obstinaţie interzise.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...

EXCLUSIV. Companiile de stat, chestiune de siguranță națională, doar în declarațiile puterii. Ministerul Economiei, fără apărare la falimentul Lido S.A.

Statul rămâne lipsit de reacție în cazul falimentului Lido S.A., companie la care este acționar majoritar, în condițiile în care afacerea pare gândită pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă