11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuFOTO: Prinţul George a urcat în cabina de comandă a unui avion...

FOTO: Prinţul George a urcat în cabina de comandă a unui avion de vânătoare

Prințul George, care va împlini vârsta de trei ani la 22 iulie, a urcat, vineri, în cabina de comandă a unui avion de vânătoare, informează AFP, citat de Agerpres.

Ducele de Cambridge l-a ajutat pe fiul său să se instaleze în cabina de pilotaj a unui „Hawk”, avionul emblematic al echipei de acrobaţie aeriană „Red Arrows” a Royal Air Force, în timpul unui miting aerian la Fairford, în sud-vestul Angliei. 

Echipat cu o cască albastră de protecţie fonică, prinţul George a ajuns și la bordul unui elicopter „Squirrel”, însoţit de mama sa Kate, ducesă de Cambridge, în timp ce prinţul William s-a instalat pe locul pilotului.

„Aşa cum mă aşteptam, prinţul George a fost impresionat un pic de zgomot şi de faptul de a fi în interiorul unui elicopter”, a declarat locotenentul Jim Hobkirk, care a însoţit familia regală în cursul acestei vizite. 

 Prinţul William cunoaşte bine elicopterul deoarece pe acest aparat şi-a luat brevetul de pilot, specializare pe care o exercită acum lucrând part-time în cadrul unui serviciu de ambulanţă aeriană, mai notează AFP. 

 

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă