18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuCindy Crawford, la a 50-a aniversare

Cindy Crawford, la a 50-a aniversare

Fostul model și actrița Cindy Crawford a postat, vineri, pe pagina sa de Facebook, o fotografie de la a 21-a aniversare, în contextul în care sâmbătă împlinește vârsta de 50 de ani.

„A 21-1 aniversare. Pe tort scrie „Ce urmează?” Acum știu!”, a scris Crawford, în descrierea fotografiei.

Cindy Crawford s-a născut pe 20 februarie 1966 în comitatul DeKalb, Illinois, Statele Unite ale Americii. Este fiica lui Jennifer Sue Crawford-Moluf şi a lui John Crawford, notează Agerpres.

A absolvit “DeKalb High School” în 1984, iar Universitatea Northwestern a abandonat-o după un semestru pentru a lucra ca model, având un metru şi 78 centimetri înălţime şi 59 de kilograme, părul castaniu deschis şi ochii căprui şi dimensiuni aproape perfecte 86-66-91 cm. 

Potrivit www.elitemodellook.com, Cindy Crawford a fost descoperită la vârsta de 16 ani, când fotografia sa a apărut într-un ziar local. Reacţiile au fost atât de încurajatoare, încât s-a decis să-şi încerce norocul în modeling. În 1983, s-a înscris la concursul “Elite Model Look”, în Acapulco, şi a fost una dintre finalistele americane din 1983. A decis apoi să se dedice unei cariere ca manechin şi a renunţat la bursa universitară pe care o primise, în inginerie chimică. 

După ce a pozat pentru fotograful Viktor Skrebneski în Chicago, s-a mutat în Manhattan, New York, în 1986. Aici a pozat pentru prima sa copertă Vogue. Au urmat imediat apariţii în ediţiile Vogue din Franţa şi Marea Britanie. A avut numeroase apariţii în reviste celebre precum: W Magazine, People, Elle, Cosmopolitan sau Allure. În următorii zece ani, frumuseţea sa naturală şi sexy, combinată cu rafinament în stil glamour hollywoodian, a propulsat-o în marile campanii americane pentru Gap, Revlon şi Pepsi. Una dintre primele “Top Modele”, Cindy a excelat şi în alte domenii, apărând în videoclipuri şi ca moderator al unor emisiuni de televiziune. 

În ultimii ani, Cindy Crawford a continuat să apară pe coperţile revistelor din lumea întreagă, este de mulţi ani imaginea ceasurilor Omega şi se bucură de celebritatea pe care a câştigat-o de-a lungul timpului. De asemenea, ea susţine numeroase cauze umanitare, fiind alături de bolnavii de leucemie, mai ales că în copilărie şi-a pierdut fratele din cauza acestei boli necruţătoare. 

Citește și: FOTO+VIDEO: Kaia Gerber calcă pe urmele mamei sale, fostul model Cindy Crawford

În tot acest timp, şi-a consolidat un imperiu financiar, transformându-se într-o “super femeie de afaceri” şi a creat o linie de produse cosmetice şi una de articole de casă. De altfel, în 1995, revista Forbes a desemnat-o drept cel mai bogat model din lume, cu un venit anual de 6,5 milioane de dolari. 
Între 1991 şi 1995, a fost căsătorită cu celebrul actor Richard Gere. În 1998 s-a căsătorit cu Rande Gerber şi a dat naştere la doi copii, Presley Walker şi Kaia Jordan. În 2000, Cindy Crawford a anunţat prima dată că renunţă la modeling. În 2005 a creat o linie de produse de înfrumuseţare alături de doctorul Jean Louis Sebagh. 

Deşi în trecut au existat manechine extrem de cunoscute, precum Twiggy în anii ’60 sau Lauren Hutton şi Cheryl Tiegs, în anii ’70, acestea nu s-au bucurat de o recunoaştere pe scară largă pentru o perioadă îndelungată. Potrivit www.biography.com, Cindy Crawford, alături de contemporanele sale Kate Moss, Naomi Campbell, Linda Evangelista, Claudia Schiffer, Helena Christensen sau Elle Macpherson, nu au pozat doar pe coperte de reviste, calendare şi au prezentat diferite colecţii de îmbrăcăminte, ci au devenit vedete ale căror faimă a rivalizat cu cele ale starurilor de cinema şi muzicienilor rock. 

Filmografia lui Cindy Crawford cuprinde, printre altele: ”Unzipped” (1995), ”Catwalk” (1995), ”Fair Game” (1995), ”Beautopia” (1998), ”Bodyguards” (2000), ”The Simian Line” (2001). De asemenea, a realizat câteva filme dedicate aerobicului: “Cindy Crawford: Shape Your Body Workout” (1992), “Cindy Crawford: The Next Challenge Workout” (1993) şi “Cindy Crawford: A New Dimension” (2000). Printre filmele de televiziune se numără: ”MTV’s House of Style” (1989-1995), ca prezentatoare, “Sesame Street: Elmopalooza” (1998), “The Secret World of… Supermodels” (1998), “Intimate Portrait: Cindy Crawford” (2001), “Wizards of Waverly Place: Fashion Week” (2009) etc. 

Recent, Cindy Crawford a declarat pentru revista Rhapsody că după ce va împlini vârsta de 50 de ani, pe 20 februarie, va renunţa definitiv la modeling şi se va retrage din faţa camerelor de filmat. 

Cele mai citite

Importurile de gaze au crescut cu 34,5%, în primul trimestru din 2024

România a importat, în primele trei luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 323 tone echivalent petrol (tep), cu 34,5% mai...

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă