1.8 C
Bucharest
Sunday, 26 November 2023
HomeEconomieFoto interviuCelebrul dresor de câini Cesar Millan, anchetat pentru cruzime față de animale

Celebrul dresor de câini Cesar Millan, anchetat pentru cruzime față de animale

Autoritățile americane au deschis o anchetă în legătură cu realizatorii emisiunii ”Cesar 911”, acuzați de acte de cruzime față de animale, relatează Agerpres.

Ancheta a fost inițiată în urma unei plângeri prezentate pe internet referitoare la episodul din 26 februarie, în care un câine atacă un porc, mascotă a propriilor lui stăpâni. În această situație, câțiva angajați ai Agenției de Control a Animalelor din Los Angeles s-a deplasat joi la canisa Dog Psychology Center din Santa Clarita (statul California), proprietate a ”vrăjitorului de câini” americano-mexican, cunoscut pe întregul mapamond pentru programele sale de televiziune.

National Geographic Wild, postul de televiziune care difuzează programul ”Cesar 911”, a explicat, într-un comunicat de presă, că scena amintită în reclamație s-a petrecut în timp de Millan lucra cu Simon, un buldog terrier francez care obișnuia să atace alte animale, inclusiv porcii ținuți ca mascote de proprietarii lui. Obiectivul dresorului era tocmai acela de a dezvăța câinele de acest obicei.

Dar, într-o mică înregistrare video apărută pe internet, Simon apărea tocmai când a fugărit unul dintre porci și i-a rupt o bucată din ureche, provocându-i o sângerare”, a detaliat postul tv, constatând că scena respectivă a provocat ”preocupare” în rândul celor care au vizionat clipul fără a cunoaște însă contextul în care a fost făcută înregistrarea.

Pentru liniștea publicului, National Geographic Wild a precizat că ”porcul atacat de Simon a fost îngrijit imediat, s-a vindecat repede și nu a dat semne persistente de suferință”. Totodată, a menționat că autorul reprobabilei fapte nu a fost eutanasiat și își continuă existența alături de stăpânul său.

”Cesar Millan cooperează cu autoritățile și va face acest lucru și în continuare”, fiind ”sigur că ancheta va arăta că nu a avut un comportament necorespunzător”, mai spune comunicatul.

Cele mai citite

Ce-i mai place China fostului premier Victor Ponta: Bani pentru porci dar și legătura cu noul președinte ASF, Alexandru Petrescu

O dezvăluire Newsweek România a arătat cum câștigă bani de la chinezi consilierul onorific al premierului Ciolacu, Victor Ponta. ”Victor Ponta, consilierul onorific al premierului...

Speranțe de la un cercetător român. Medicament inovator pentru boala Parkinson

George Balmuș, un cercetător român la Universitatea Cambridge, a realizat o descoperire semnificativă care ar putea avea un impact major asupra celor peste 6...

Parlamentari din 16 țări se întâlnesc în Republica Moldova

Parlamentari din 16 țări europene se întâlnesc, în zilele de 27 și 28 noiembrie 2023, la Chișinău. Evenimentul organizat în capitala Republicii Moldova este reuniunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă