14.7 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

Firmele să nu mai depună contestații doar pentru a bloca proiectele, cere Ludovic Orban

Preşedintele Camerei Deputaților, fostul premier Ludovic Orban, a declarat că trebuie descurajată procedura de blocare a unor proiecte prin depunerea de contestații la licitații, contestații venite din partea unor firme care au pierdut licitația pentru că au depus oferte slabe.

„Am dori ca în legislaţie doar o singură instanţă să se mai poată pronunţa după CNSC pe parcurs. După aceea, trebuie puţin descurajate aceste contestări care se depun numai ca să blocheze proiectul, de către companii ale căror oferte n-au nicio şansă de a fi câştigate. Și aici trebuie să fie depusă o garanţie care să fie executată dacă este respinsă contestaţia la o procedură de licitaţie. Ca să se înţeleagă: dacă depui o contestaţie neîntemeiată şi pierzi contestaţia respectivă, pierzi bani, pentru că orice contestaţie depusă împiedică, de fapt, realizarea unui proiect. Dacă ea nu este întemeiată, nu este justificată, trebuie să plătească cel care face contestaţia pentru faptul că a ţinut pe loc proiectul respectiv”, a precizat Ludovic Orban la o dezbatere pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă