Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Firma străină care are șantiere în România va construi nave pentru Germania

Trei mari companii europene vor construi, împreună, patru nave de luptă tip fregată pentru Forțele Navale ale Germaniei.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

21.06.2020 - 20:26

Compania Damen, cu sediul central în Olanda, și Biroul Federal Pentru Înzestrare, Tehnologie Informațională și Asistență a Bundeswehr (Bundesamt fur Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr - Baainbw), au semnat contractul pent construcția a patru fregate MKS-180 pentru marina germană.

Contractul a fost semnat la data de 19 iunie 2020, precizează un comunicat al companiei Damen.

Firma Damen este principalul contractant pentru acest proiect complex pe care îl derulează în Germania împreună cu partenerii Blohm + Voss și Thales. Navele vor fi construite la șantierul Blohm + Voss din Hamburg, dar parțial și în alte locații ale șantierelor navale din Germania, inclusiv la Bremen, Kiel și Wolgast.

Contractul presupune livrarea a patru fregate între 2027 și 2031 pentru o sumă de aproximativ 4,6 miliarde de euro.

Damen Shipyards Group operează 36 de şantiere navale şi de reparaţii, având 13 000 de angajaţi în întreaga lume. Două dintre aceste șantiere se află în România - la Galați și la Mangalia.

Comentarii