10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Hipermarketurile atacă nişa online

Hipermarketurile atacă nişa online

Selgros a anunţat luni că deschide “aripa virtuală” a magazinului printr-un parteneriat cu megamarket.ro. Carrefour livrează deja la domiciliu pentru comenzi mai mari de 150 lei, Metro impune un plafon de doar 90 de lei iar Cora  vine cu o struţo-cămilă: comanzi online, ridici din magazin.

 

Implicate într-o luptă strânsă după extinderea continuă a reţelelor concurenţei, hipermarketurile ies să-şi caute clienţii în zona online. Publicul-ţintă: cumpărători în criză de timp, din zone neacoperite de mari magazine sau fără mijloace de transport la îndemână. Reţeaua Selgros a anunţat luni că se va alătura clubului hipermarketurilor cu magazin virtual şi a pregatit inclusiv o aplicaţie penru smartphone-uri pentru a facilita comenzile. Este vorba de un parteneriat cu platforma megamarket.ro, prin care se vor livra câteva mii de produse alimentare (mai puţin perisabile) şi nealimentare. “Serviciul de livrare online este disponibil în Bucureşti, Otopeni şi Corbeanca, urmând ca din al doilea trimestru al anului, produsele să fie achiziţionate online şi în Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov. Până la finalul anului se vor acoperi toate oraşele mari” anunţă compania. Produsele sunt livrate în 24 de ore iar comanda minimă este de 200 lei, cu transport gratuit. Se plăteşte cu cardul sau la livrare

Carrefour oferă opţiunea comenzilor on-line la valori ale mărfurilor mai mari de 150 lei. În acest caz transportul se plăteşte-15 lei. Există şi opţiunea de “livrare rapidă”-în ziua şi la ora aleasă de client. Metro Cash & Carry, care a deschis drumul în această direcţie cu un magazin on-line de birotică, a fixat valoarea comenzilor minime la 90 lei. Dacă ai comandat totuşi mai puţin, plăteşti o taxă de 20 de lei. Opţiunile au fost extinse între timp astel încât se pot cumpăra şi articole de curăţenie şi “protocol”(cafea, ţigări). În sfârşit, Cora a ales o soluţie gen McDonalds-“coradrive”. Dacă eşti în criză de timp sau vrei să eviţi o perioadă de vârf poţi comanda on-line şi treci apoi să ridici produsele cu maşina personală. Comanda minimă este de 50 de lei iar cea maximă de 1500 lei. Cine uită de produsele comandate poate plăti o taxă de neridicare de 25 lei (se vor restitui mai puţini bani în cont celor care au achitat deja).

Oferta hipermaketurilor online

 

Hipermarket

Comanda minimă (lei)

Taxa livrare (lei)

Selgros

200

0

Carrefour

150

20

Metro

90

0 (la comenzi mai mici taxa e 20 lei)

Cora

50

10 (taxă împachetare)

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă