Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Taxa CRP, inca sapte ani

Consumatorii vor plati inca sase sau sapte ani taxa de un cent pe fiecare litru de produs petrolier, pana la acoperirea sumei de 663,3 milioane de dolari (1,6 miliarde lei noi), reprezentand datoriile acumulate de fosta Companie Romana de Petrol ...

Share

Rl online 0 comentarii

07.10.2005 - 00:00
Consumatorii vor plati inca sase sau sapte ani taxa de un cent pe fiecare litru de produs petrolier, pana la acoperirea sumei de 663,3 milioane de dolari (1,6 miliarde lei noi), reprezentand datoriile acumulate de fosta Companie Romana de Petrol (CRP) in perioada 1992-1997.
Potrivit datelor Ministerului Economiei si Comertului (MEC), pana la sfarsitul lunii septembrie a acestui an a fost colectata in contul datoriei mentionate suma de 167,8 milioane de dolari (524,9 milioane de lei noi).
Fondul special pentru produse petroliere, denumirea oficiala a taxei impuse pentru recuperarea datoriilor CRP, a fost instituit printr-o ordonanta de urgenta in anul 2000, iar in cinci ani de la introducerea lui a fost acoperita abia o treime din obligatiile de plata catre creditori ale companiei.
Potrivit estimarilor Ministerului Economiei si Comertului, in ritmul actual de colectare, suma de 1,6 miliarde de lei (calculata de MEC la un curs de 2,5100 lei pe dolar) va fi stinsa in totalitate in urmatorii sase-sapte ani.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...