9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTaxa CRP, inca sapte ani

Taxa CRP, inca sapte ani

Consumatorii vor plati inca sase sau sapte ani taxa de un cent pe fiecare litru de produs petrolier, pana la acoperirea sumei de 663,3 milioane de dolari (1,6 miliarde lei noi), reprezentand datoriile acumulate de fosta Companie Romana de Petrol (CRP) in perioada 1992-1997.
Potrivit datelor Ministerului Economiei si Comertului (MEC), pana la sfarsitul lunii septembrie a acestui an a fost colectata in contul datoriei mentionate suma de 167,8 milioane de dolari (524,9 milioane de lei noi).
Fondul special pentru produse petroliere, denumirea oficiala a taxei impuse pentru recuperarea datoriilor CRP, a fost instituit printr-o ordonanta de urgenta in anul 2000, iar in cinci ani de la introducerea lui a fost acoperita abia o treime din obligatiile de plata catre creditori ale companiei.
Potrivit estimarilor Ministerului Economiei si Comertului, in ritmul actual de colectare, suma de 1,6 miliarde de lei (calculata de MEC la un curs de 2,5100 lei pe dolar) va fi stinsa in totalitate in urmatorii sase-sapte ani.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă