9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăRestrictionarea functionarii IMM, respinsa de patronate

Restrictionarea functionarii IMM, respinsa de patronate

Intentia guvernamentala de introducere a noi reglementari in domeniul organizarii si functionarii microintreprinderilor si IMM a fost dezaprobata de Confederatia Patronala a Industriei, Serviciilor si Comertului din Romania (CPISC). Printre propunerile care au starnit nemultumirile patronilor se numara obligativitatea unui numar minim de angajati (cinci persoane) si impozitarea profitului in loc de cea a veniturilor. “Masurile preconizate demonstreaza, pe langa o stranie necunoastere de catre initiatori a teoriei economice, in general, si a realitatii economice romanesti, in special, o atitudine iresponsabila, ostila mediului de afaceri, asupra careia am atras atentia in repetate randuri”, a aratat CPISC.
Patronii cred ca dinamica aparitiei si evolutiei acestor unitati economice arata o apetenta antreprenoriala fireasca a celor ce incearca, onest, sa faca ceva concret pentru prosperitatea si prea adesea pentru subzistenta proprie. “Prima masura, aceea a obligativitatii unui numar de cinci angajati, este complet subiectiva (de ce nu trei sau sapte sau noua) si aberanta. Stabilirea numarului de angajati este un drept si o optiune inalienabila, pe criterii economice, a angajatorului care isi dimensioneaza resursele umane conform propriilor interese si resurse”, a mai apreciat CPISC.
Patronii cred ca mai degraba autoritatile ar trebui sa se gandeasca la delimitarea legislativa clara a microintreprinderilor si IMM si tratamentul normativ diferentiat al acestora, responsabilizarea legala a intreprinzatorilor fata de propria afacere prin definirea in faza de initiere a afacerii, a obiectului de activitate si marimii acestuia, a corelarii planului de afaceri initial cu marimea capitalului social, informatizarea si integrarea sistemelor de evidenta fiscala, dezvoltarea unui sistem de stat al finantarilor de start-up, stimularea prin politici economice si fiscale a integrarii corporatiste si multe altele.

Daniel Popa
Daniel Popahttp://daniel-popa
Daniel Popa, sef departament Corespondenti
Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă