Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Renta nu potoleste setea de pamant a patulenilor

Dintotdeauna, de cand se aminteste de aceasta asezare s-a stiut ca aici, la Patulele - nume parca predestinat ce exprima bogatia - langa Dunare, se afla cele mai fertile pamanturi din Campia Blahnitei. La Patulele, setea de pamant a rapus in 1907 ...

Share

Rl online 0 comentarii

14.06.2005 - 00:00
Dintotdeauna, de cand se aminteste de aceasta asezare s-a stiut ca aici, la Patulele - nume parca predestinat ce exprima bogatia - langa Dunare, se afla cele mai fertile pamanturi din Campia Blahnitei. La Patulele, setea de pamant a rapus in 1907 nu mai putin de 28 de tarani, alti 13 fiind raniti, intre ei si Constantin Gh. Uliu - cel care primise nu mai putin de 6 decoratii pentru ispravile sale in luptele de la Grivita, Smardan si Plevna. "Acum, patulenii fug de 15 ani ca dracu' de tamaie de formele de asociere ale pamantului - spune dl Ion Ticu, primarul asezarii cu 5000 de suflete. Ei se simt cu adevarat stapani pe pamantul pentru care s-au jertfit stramosii si asta se vede in bunastarea din fiecare gospodarie..." Una de invidiat - spunem noi - de catre alte asezari pentru ca patulenii dispun azi de o forta mecanica rar intalnita prin alte zone ce insumeaza peste 480 de tractoare cu toata gama de utilaje agricole si nu mai putin de 72 de combine, basca puterea lor de munca ce i-a facut proverbiali... "Nici macar batranii ori cei mai putin ajutorati - zice primarul - nu si-ar vinde pamantul sau nu l-ar arenda in schimbul unei rente viagere... Prefera sa se ajute in buna intelegere intre ei".

Citește totul despre:

Comentarii

loading...