9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPiata bursiera a intrat pe o tendinta de consolidare

Piata bursiera a intrat pe o tendinta de consolidare

Cele 46 de titluri tranzactionate ieri la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au generat un rulaj total de peste 11 milioane RON, pe fondul unor cresteri ale cotatiilor pentru majoritatea actiunilor. Astfel, 30 din cele 46 de titluri tranzactionate au avut o evolutie pozitiva a cursului, in timp ce doar pentru 13 actiuni s-au inregistrat scaderi de pret. Aceasta stare de fapt a fost evidentiata, la finele sedintei, de valorile indicilor bursieri. Toti cei trei indici au inchis pe crestere, iar cea mai semnificativa, 3,44%, a fost aferenta indicelui care reflecta tendinta din piata societatilor de investitii financiare (SIF).
Vedetele bursei au fost titlurile petroliere. Cu o apreciere de 3,3% pana la 0,4650 RON/actiune si cu un rulaj de 2,6 milioane RON, Petrom (SNP) a avut ieri una din cele mai bune evolutii. Cealalta societate din sectorul petrolier, Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), s-a situat pe locul doi in topul lichiditatii, cu o valoare tranzactionata de 1,9 milioane RON. Actiunile RRC au urcat cu 7,5% pana la 0,0865 RON/titlu.
Cea mai mare crestere de pret a apartinut actiunilor Amonil Slobozia (AMO), care au inchis la un curs mai mare cu aproape 13% fata de sedinta precedenta. La polul opus s-au aflat actiunile Alro Slatina (ALR), care au scazut ieri cu 14,87%, pana la o valoare de 3,3200 RON.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă