Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Ministerul Agriculturii va acoperi o parte din cheltuielile din 2004

Ministerul Agriculturii a fost autorizat sa deconteze pana la 322,6 miliarde lei din bugetul pe anul 2005 pentru a fi acoperite unele cheltuieli efectuate in cursul anului trecut de catre o serie de agenti economici si institutii publice cu ...

Share

Rodica Daniciuc 0 comentarii

03.06.2005 - 00:00
Ministerul Agriculturii a fost autorizat sa deconteze pana la 322,6 miliarde lei din bugetul pe anul 2005 pentru a fi acoperite unele cheltuieli efectuate in cursul anului trecut de catre o serie de agenti economici si institutii publice cu activitati de imbunatatiri funciare: Administratia Nationala a Imbunatatirilor Funciare, Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare SA, asociatiile utilizatorilor de apa pentru irigatii si alti agenti economici si institutii publice care desfasoara activitati de imbunatatiri funciare. De asemenea, dobanzile, majorarile de intarziere si penalitatile de orice fel, in limita a 50 miliarde lei, se suporta din bugetul Agriculturii, aceste datorii fiind calculate de "Electrica" SA pentru neachitarea la termenele scadente a costurilor cu energia consumata pentru pomparea apei pentru irigatii si desecari efectuate de Societatea Nationala "Imbunatatiri Funciare" SA si asociatiile utilizatorilor de apa pentru irigatii.
Banii au fost ceruti in Comisia pentru agricultura a deputatilor de catre Danut Apetrei, secretar de stat la Agricultura, care a obtinut autorizarea ministerului pentru decontarea celor 322,6 miliarde lei si 50 miliarde lei pentru penalitati.
Din raportul Comisiei nu reiese in ce anume au constat imbunatatirile funciare la care se face referire si nici numele asociatiilor utilizatorilor de apa pentru irigatii, al agentilor economici sau al institutiilor publice cu activitati de imbunatatiri funciare.
Senatul a admis deja autorizarea Agriculturii pentru decontarea cheltuielilor respective; urmeaza acum plenul deputatilor, care va adopta mai mult ca sigur raportul favorabil dat de Comisia pentru agricultura a Camerei, care are ultimul cuvant de spus in acest caz.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...