10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMinister unic in 60 de zile

Minister unic in 60 de zile

» Solutia de functionare a Ministerului Economiei si Finantelor va fi aprobata prin ordonanta de urgenta.
» Conducerea institutiei va fi asigurata, timp de 60 de zile, de cei sapte secretari de stat din Ministerul Economiei si cel al Finantelor.

"La Ministerul de Finante nu este vorba despre o predare-primire, ci de o consolidare a echipei. Este vorba despre doi ministri care au ales sa lucreze impreuna", a declarat ieri ministrul nou-infiintatului Minister al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian. Acesta a precizat ca Ministerul Economiei si cel al Finantelor Publice vor functiona prin reuniune administrativa. Dupa o perioada de 60 de zile, Vosganian va prezenta Guvernului o solutie cu privire la directiile complementare si la cele cu activitati comune din ambele ministere. Astazi, noul ministru al Economiei si Finantelor ii va propune prim-ministrului Calin Popescu Tariceanu ca modul in care vor fi comasate cele doua ministere sa fie stabilit printr-o ordonanta de urgenta, la sfarsitul acestei perioade de 60 de zile. Conducerea institutiei va fi asigurata, in aceasta perioada, de cei sapte secretari de stat din cele doua ministere reunite. Vosganian a precizat ca Ministerul Economiei si Finantelor va avea doua compartimente de secretariat general, iar directiile existente vor functiona ca si pana acum.
Comasarea Ministerului Finantelor Publice cu Ministerul Economiei si Comertului nu va presupune disponibilizari, desi exista departamente care se suprapun, a precizat Varujan Vosganian.
"Cred ca Ministerul Economiei si Finantelor va avea foarte multe sarcini si cred ca nu se va pune problema unor disponibilizari. Exista unele suprapuneri pe care trebuie sa le rezolvam", a afirmat ministrul Economiei si Finantelor. Acesta a explicat ca in perioada de 60 de zile de interimat vor ramane toate posturile de secretar de stat, dar nu a putut sa precizeze cine il va inlocui pe fostul secretar de stat de la Ministerul Economiei, Cosmin Popescu, reprezentant PD. "In ceea ce priveste inlocuirea fostului secretar de stat de la Ministerul Economiei, decizia va apartine prim-ministrului", a explicat Vosganian.
Organigrama Ministerului Economiei si Comertului cuprinde trei posturi de secretar de stat, dintre care doua sunt deja ocupate. La Ministerul Finantelor, echipa de secretari de stat este completa. Dupa decizia Guvernului de comasare a celor doua ministere, postul de secretar de stat responsabil cu Trezoreria si fondurile europene, ocupat de democratul Bogdan Dragoi, este detinut in prezent de fostul ministru al Finantelor, liberalul Sebastian Vladescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă