9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăJucatori noi pe piata asigurarilor

Jucatori noi pe piata asigurarilor

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) analizeaza cinci cereri de autorizare ca societati de asigurare depuse de investitori din Franta, Grecia, Slovenia si Israel, a declarat presedintele organismului de supraveghere si control al industriei de profil, Nicolae Crisan. Francezii de la BN Paribas, prezenti deja in Romania cu institutia financiara nebancara Cetelem, vor sa intre pe piata asigurarilor prin compania Cardif, detinuta de BN Paribas Assurance.
Grupul elen EFG, actionarul majoritar al Bancpost, a depus cerere pentru infiintarea a doua companii – una care va activa pe segmentul asigurarilor generale, iar cea de-a doua va intra pe piata asigurarilor de viata. Slovenii de la KD Group, prezenti si ei in Romania prin administratorul de fonduri mutuale KD Investments, au primit deja autorizatia de constituire a companiei KD Life.
O alta solicitare primita de CSA vine din partea companiei israeliene Clal Insurance.
In prezent, pe piata romaneasca activeaza 37 de societati de asigurare, din care 20 sunt companii compozite (obiectul de activitate include atat asigurari de viata, cat si asigurari generale), 16 sunt societati de asigurari generale si una are aviz doar pentru practicarea asigurarilor de viata. Capitalul social al celor 37 de operatori totalizeaza 876,66 milioane lei noi (241,94 milioane euro), iar activele acestora sunt estimate la 1,5 miliarde euro.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă