18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăIncepe selectia bancilor care vor oferi servicii de consultanta financiara

Incepe selectia bancilor care vor oferi servicii de consultanta financiara

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei a anuntat ca asteapta de la banci de investitii de reputatie internationala, pana pe 25 august 2005, sa depuna scrisori de interes pentru acordarea de servicii de consultanta financiara in vederea finalizarii privatizarii RomTelecom.
Aceasta se va realiza prin vanzarea cotei detinute de statul roman la RomTelecom – de 45,99% – si se preconizeaza a fi efectuata prin intermediul unei Oferte Publice Initiale (“IPO”) ce va implica o oferta institutionala internationala de actiuni, acompaniata de o listare la bursa internationala si la Bursa din Bucuresti.
Pentru a se precalifica pentru etapa de ofertare, candidatii interesati trebuie sa prezinte documente care sa ateste: experienta globala si europeana ca banca de investitii si privatizare, in special, in Romania si in Europa Centrala si de Est; experienta globala si europeana in a actiona in calitate de coordonator sau lider de sindicat de intermediere in domeniul privatizarilor din sectorul telecomunicatiilor, coordonator general si consultant financiar in Europa si ECE; capacitatea institutionala de cercetare in sectorul de telecomunicatii din Europa si ECE.
Dupa primirea scrisorilor de interes si evaluarea acestora de catre MCTI, toti candidatii vor fi notificati asupra rezultatelor procesului de precalificare, iar firmele aflate pe lista scurta vor fi invitate sa intre in posesia cererii de oferta.
RomTelecom este principalul furnizor de servicii de telefonie fixa in Romania, are un capital social de 318.464.490 RON, cu un numar de 31.846.449 actiuni, ce au o valoare nominala de 10 RON pe actiune. Cifra de afaceri a companiei, la 31 decembrie 2004, era de 333.452.848.888,3 RON, iar in luna iulie 2005, compania respectiva inregistra un numar mediu de 15.266 angajati.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă