15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăFOTO Top 10 ţări unde câştigaţi bani frumoşi din chirie

FOTO Top 10 ţări unde câştigaţi bani frumoşi din chirie

Cu toate că piaţa imobiliară nu şi-a revenit încă din criză, există însă şi ţări care vă pot aduce profit dacă achiziţionaţi o proprietate special pentru închriere. Un exemplu este chiar Republica Moldova, aflată, potrivit Global Property Guide în topul profiturilor din chirie.

România se află abia pe locul 42 în clasamentul profitului din chirie, procentul fiind de doar 5,04% pe an, specialiştii de la Global Property Guide notând că piaţa imobiliară din ţara noastră este încă instabilă.

Iată mai jos topul celor mai rentabile ţări în care să cumpăraţi un apartament şi să câştigaţi bani din chirie.

1. Republica Moldova. Preţurile apartamentelor din Chişinău sunt asemănătoare cu cele de anul trecut: 1.000 de euro pe metru pătrat (mp). Preţurile sunt la fel de stabile şi la chirii, undeva în jur de 10 euro pe metru pătrat. Astfel, apartamentele mici de 40 mp au un randament excelent la închiriere, de 13% pe an, după cum au estimat specialiştii de la Global Property Guide.

2. Peru. Preţurile apartamentelor sunt destul de stabile: 1.000 USD pe metru patrat pentru suprafeţe mici şi de la 1.300 până la 1.600 dolari pentru apartamentele mari. Randamentul închirierii se situează undeva la peste 10%.

3. Indonezia. Preţul unui apartament aici se ridică la 1.300 dolari, 1.830 dolari pe metru pătrat. Valoarea medie de inchiriere este de aproximativ 12.70 dolari pe mp pe lună, ceea ce înseamnă un profit anual de la 7,9% la 11,3%.

4. Jamaica. Şi aici preţurile s-au stabilizat, astfel că randamentul la închiriere ar fi undeva la 10% pe an pentru apartamente cu un dormitor.

5. El Salvador. Să cumperi aici un apartament e chiar ieftin: 1200 de dolari pe metru pătrat, iar câştigul brut din chirie este generos: 8,5% pe an.

6. Ucraina. Aici preţul apartamentelor este în creştere, iar metrul pătrat se ridică la aproximativ 2.930 de euro.

7. Panama. Preţurile în Panama sunt stabile, iar metrul pătrat poate varia de la 1.500 la 2.200 dolari. Randamentul chiriilor variază între 8% şi 9,3%.

8. Tanzania. Câştigurile din chirie se pot ridica pe an şi la 12%.

9. Ecuador. Nici preţurile de achiziţie şi nici cele ale chiriilor nu s-au schimbat. Câştigurile din chirie se ridică la 7,7%, 8,5%.

10. Iordania. Aici, apartamentele se ridică la aproximativ 1.800 de dolari pe metrul pătrat. Randamentul închirierii la apartamentele din Amman se ridică la aproximativ 7,5%.

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...
Ultima oră
Pe aceeași temă