10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCursul ramane peste 3,5 lei/euro

Cursul ramane peste 3,5 lei/euro

In asteptarea deciziilor Consiliului de Administratie al BNR, ieri moneda nationala s-a apreciat usor, dar cotatia euro se mentine peste pragul de 3,5 lei.
La deschiderea sedintei interbancare, euro a fost tranzactionat la 3,5080-3,5130 lei, dar a coborat destul de rapid la un minim de 3,5030-3,5080 lei/euro, sub impactul unor vanzari “agresive” de valuta.
Apropierea de pragul de 3,5 lei/euro a determinat aparitia mai multor valuri de cumparari, care au dus la intoarcerea cotatiilor. Nivelul maxim de tranzactionare a zilei a fost de 3,5100-3,5150 lei/euro.
BNR a anuntat pentru azi un curs de referinta de 3,5062 lei/euro, cu 0,4 bani sub nivelul publicat vineri. Moneda americana a pierdut aproape 2 bani, iar referinta a fost de 2,9152 lei/dolar.
Pe piata monetara, BNR a atras de la banci 1,6 miliarde lei, printr-un depozit la o luna cu dobanda de 8,5%. La licitatie au participat 11 banci. Dobanzile din piata au urcat peste 8%.

Cele mai citite

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă