Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cum a scăpat Fiscul de sancțiunile Comisiei Europene

Comisia Europeană a închis, pe 15 iulie, procedura deschisă împotriva României privind cercetarea neregulilor în cazul deconturilor de TVA, întrucât Fiscul a început să soluționeze rambursările de TVA, a precizat șeful ANAF, Gelu Diaconu.

Share

Andra Mitu 0 comentarii

Actualizat: 05.08.2015 - 19:10

Comisia Europeană a închis, pe 15 iulie, procedura deschisă împotriva României privind cercetarea neregulilor în cazul deconturilor de TVA, întrucât Fiscul a început să soluționeze rambursările de TVA, a precizat șeful ANAF, Gelu Diaconu.

“Acest anunț al Comisiei Europene confirmă eforturile pe care le-am depus în cadrul reformei ANAF în ce privește întărirea capacității administrative. Însă, vreau să subliniez un aspect foarte important: acesta este doar un prim pas în atingerea obiectivului nostru de a reduce drastic perioada de rambursare a TVA. După ce am redus termenele medii de soluționare a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare de la 180 la cca 60 de zile, următorul nostru obiectiv este de a ajunge să rambursăm TVA în maximum 15 zile. Noi suntem pregătiți din punct de vedere administrativ, însă acest lucru poate fi realizat doar cu condiția ca Ministerul Finanțelor Publice și Curtea de Conturi să modifice cadrul legislativ actual”, a spus  Diaconu, într-un comunicat remis redacției. 

Citește totul despre:

Comentarii