Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Contributia furnizorilor de comunicatii pentru serviciul universal se reduce

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei intentioneaza sa reduca cuantumul sumei pe care furnizorii de comunicatii trebuie sa o plateasca Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, pentru implementarea serviciului ...

Share

Dina Radulescu 0 comentarii

11.07.2005 - 00:00
Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei intentioneaza sa reduca cuantumul sumei pe care furnizorii de comunicatii trebuie sa o plateasca Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, pentru implementarea serviciului universal, de la 0,8% din cifra de afaceri la 0,5%. Astfel, se preconizeaza ca, in perioada 2005-2010, furnizorii de retele publice de comunicatii electronice si furnizorii de servicii de telefonie destinate publicului cu o cifra de afaceri inregistrata in anul precedent mai mare sau egala cu 3.000.000 euro sa plateasca ANRC o suma egala cu 0,5% din cifra lor de afaceri, dar nu mai mult de 3.000.000 euro pentru fiecare furnizor, daca este vorba despre o companie ale carei venituri sunt cu mult peste aceasta cifra. In acest caz, procentul ce va fi utilizat pentru calcularea contributiilor se va diminua astfel incat suma maxima platita de un furnizor sa fie egala cu 3.000.000 euro. Pentru anul 2004, procentul ramane de 0,8% din cifra de afaceri, din care se scad in prealabil veniturile provenite din interconectare si serviciile de roaming oferite pe piata de gros furnizorilor de servicii de telefonie mobila din afara Romaniei pentru utilizatorii acestora aflati pe teritoriul tarii.
O alta modificare importanta consta in limitarea calculului contributiei datorate doar la veniturile obtinute exclusiv din activitati desfasurate in sfera comunicatiilor. Orice alte activitati comerciale ies din grila de taxare. Furnizorii pot opta ca din cifra de afaceri sa fie scazute in prealabil si veniturile provenite din serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale sau pot solicita luarea in considerare a veniturilor rezultate exclusiv din furnizarea de retele sau servicii de comunicatii electronice, in locul cifrei de afaceri prevazute in situatiile financiare anuale intocmite pentru anul anterior celui pentru care se datoreaza contributia. Toate aceste propuneri de modificare se gasesc pe site-ul ministerului, la www.mcti.ro.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...