19.6 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCine sunt cei doi români aflaţi în topul miliardarilor lumii

Cine sunt cei doi români aflaţi în topul miliardarilor lumii

TOP. Mexicanul Carlos Slim în vârstă de 71 de ani, cu afaceri în industria telecom, este cel mai bogat om al planetei cu o avere estimata la 74 de miliarde de dolari, potrivit publicatiei Forbes.

Mexicanul s-a  îmbogăţit cu 20 de miliarde de dolari în 2010, fiind şi miliardarul cu cea mai bună evoluţie de anul trecut.

Poziţia  a doua este ocupată de Bill Gates (55 de ani), ca şi anul trecut, a cărui avere a crescut cu 3 miliarde de dolari, până la 56 miliarde de dolari. 

Warren Buffett şi-a păstrat locul al treilea, cu o avere de 50 de miliarde de dolari, faţă de 47 de miliarde de dolari cât avea anul trecut. 

Primul european din Topul Forbes este francezul Bernard Arnault care ocupă poziţia a patra cu 41 de miliarde de dolari. În Europa, Rusia  este ţara cu cei mai mulţi miliardari- 101, fiind urmată de Germania  cu  52.

Şeful Oracle, Larry Ellison încheie lista celor mai bogaţi 5 oameni ai planetei cu o avere estimată la 39,5 miliarde de dolari.

Doi romani în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume

Topul Forbes de anul acesta include doar doi români, faţă de trei, câţi erau în anul anterior.

Astfel, in ediţia 2011 a Topului miliardarilor Forbes, Dinu Patriciu a coborât 103 locuri, in timp ce Ioan Niculae şi Ion Ţiriac – care figurau anul trecut nu se mai regăsesc, iar Frank Timiş a intrat în premieră în clasament.

Dinu Patriciu ocupă în acest an locul 540 în topul miliardarilor Forbes, cu o avere de 2,2 miliarde de dolari. Patriciu are în acest moment investiţii importante în imobiliare media, energie, retail sau IT&C.

Al doilea român prezent în Topul miliardarilor Forbes este Frank Timiş. El ocupă poziţia 1.057, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de dolari. Omul de afaceri stabilit la Londra are investiţii în industria minieră şi petrolieră.

 

 

 

Cele mai citite

Portul american artificial și temporar din Gaza e gata pentru a livra asistența umanitară

Construcţia portului american artificial şi temporar din Fâşia Gaza, menit să faciliteze livrarea asistenţei umanitare, este finalizată, dar podul nu poate fi instalat din...

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a abordat în discuţia avută marţi la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden şi despre acceptarea României în programul Visa Waiver,...

NATO desfășoară un exercițiu cu 2000 de parașutiști, una dintre cele mai ample operațiuni de desant aerian de după al Doilea Război Mondial....

Militari din mai multe țări NATO participă, în aceste zile, la exercițiul SWIFT RESPONSE 24, care reprezintă una dintre cele mai ample operațiuni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă