10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăCele mai ieftine abonamente la Cosmote, Orange, Vodafone şi RCS-RDS

Cele mai ieftine abonamente la Cosmote, Orange, Vodafone şi RCS-RDS

Concurenţa pe zona telecom se anunţă a fi mult mai puternică în 2014. Un jucător de talia RCS-RDS abordează piaţa cu o ofertă interesantă care a atras atenţia multora. Sunt déjà persoane interesate să treacă pe oferta lor de abonamente, dar singura reţinere rămasă este legată de aria de acoperire.

1. Cosmote / Cosmote Free S

Abonamentul este de 8.8 euro pe lună şi include 100 de minute naţionale / internaţionale în Zona 1, nelimitat la minute în reţea, nelimitat la SMS-uri în reţea, nelimitat către Romtelecom, 100 MB trafic de date la viteze 3G de până la 21.6 Mbps şi nelimitat la 32 Kbps, aplicaţia RadarMe.

Aş critica volumul de trafic de date. 100 MB la viteze 3G şi nelimitat la doar 32 Kbps. Mai corect era dacă ofereau 300 MB şi taxau după aceea. La 32 kbps este aproape imposibil să-ţi verifici mailul, să faci browsing etc. Punctul PRO major este dat de minutele şi SMS-urile nelimitate în reţea.

2. Orange / Delfin 6

Costă 6 euro pe lună şi beneficiile cumulate: 500 de minute sau SMS-uri în reţea, 50 de minute naţionale şi internaţionale pe fix, 50 SMS-uri naţionale, 20 MB trafic de date, Orange Antivirus, Contul Meu, Orange Expert, acces la portalul Orange.

Este un abonament ma ieftin cu aproape 3 euro decât cel al Cosmote, dar aici nu mai apare conceptul de nelimitat. Ai din toate câte puţin: mesaje şi SMS-uri în reţea şi naţionale, traficul de dat de 20 MB îl consider neglijabil.

3. Vodafone / Vodafone Easy 6

Abonamentul include plata a 6 euro pe lună, 500 de minute în reţea, nelimitat la SMS-urile în reţea, 50 minute sau SMS-uri naţionale, 15 MB trafic de date.

Accentul se pune pe SMS-urile în reţea oferite cu caracter nelimitat şi mai puţin pe traficul de date sau volumul de minute. Costurile sunt comparabile cu abonamentul Delfin 6 de la Orange. Abonamentul portocaliu oferă defalcat 50 de minute şi SMS-uri naţionale pe când la Vodafone ai 50 de unităţi pe care alegi cum le consumi.

4. RCS-RDS

Aici trebuie să iau în calcul mai multe abonamente. Oferta RCS-RDS porneşte de la 2 euro. La ei contează dacă cumperi sau nu şi un telefon subvenţionat.

Digi Mobil Complet cu achiziţie telefon la 2 euro pe lună include nelimitat în reţeaua Digi pentru minute şi SMS-uri, 100 minute naţionale şi 500 MB trafic de date. La 5 euro primeşti 300 minute naţionale şi 2 GB trafic de date, iar la 7 euro te alegi cu 500 minute naţionale şi 3 GB trafic de date.

Digi Mobil Optim fără achiziţie telefon porneşte de la 2 euro cu nelimitat în reţeaua Digi, 200 minute naţionale şi 500 MB trafic de date, la 5 euro primeşti 500 minute naţionale şi 2 GB trafic de date, iar la 7 euro te alegi cu 1000 minute naţionale şi 3 GB trafic de date.

Punctele PRO la RCS-RDS: nelimitat în reţea de la 2 euro pe lună, multe minute naţionale incluse, trafic de date generos de la cel mai ieftin abonament..

Pentru o familie cu 4 membri şi 4 abonamente de telefonie, la Orange sau Vodafone costurile ar fi 24 de euro pe lună şi beneficiile amintite, iar la Cosmote ar urca la 35.2 euro. La RCS-RDS pe 2 euro / lunar, costurile sunt de 8 euro mai puţin decât la un singur abonament Cosmote. Traficul de date nici nu merită a fi comparat.Punctul slab al RCS-RDS este dat de acoperirea naţională şi de indisponibilitatea unor telefoane mobile. La Cosmote, Orange şi Vodafone cei care optează pentru abonament lunar o fac pentru telefonul oferit cu subvenţie. Stocurile RCS-RDS sunt insuficiente la momentul actual. Merită să treci pe RCS-RDS mai ales prin achiziţia unui telefon fără semnare de contract / la liber potrivit gadget.ro.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

VIDEO. Mai multe persoane au fost reținute pentru trafic de droguri. Una din ele, prinsă în flagrant

La data de 25 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța (DIICOT) au dispus...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă