9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024

Breviar

Evaziune fiscala in constructii

Guvernul a luat in vizor domeniul constructiilor, unde numerosi angajati lucreaza la negru. Premierul Tariceanu a afirmat ca este preocupat de acest domeniu deoarece aici se evita plata contributiilor catre bugete. In Romania exista in prezent circa 1 milion de locuri de munca “la negru”, dupa ce introducerea cotei unice de impozitare a reusit sa scoata la lumina, din economia subterana, circa 150.000 de astfel de locuri de munca, a explicat seful Guvernului.
In alta ordine de idei, desi a recunoscut ca in vami mai sunt multe de facut, Tariceanu a spus ca veniturile din activitatile vamale au crescut totusi cu 30%, ceea ce inseamna ca evaziunea in acest sector s-a redus. Totodata, exista numerosi oameni de afaceri care se declara multumiti de modul cum lucreaza cu vamile romanesti.

Fonduri BEI pentru zonele inundate

Banca Europeana pentru Investitii (BEI) se pregateste sa puna la dispozitia Romaniei circa 1 miliard de euro, cu reguli foarte flexibile, atat pentru reabilitarea zonelor afectate de inundatii, cat si pentru prevenirea acestor tipuri de dezastre. In cel mai scurt timp vor fi stabilite localitatile-tinta, sumele alocate lor si obiectivele care urmeaza a fi reabilitate. In prealabil, se va face o estimare a costurilor si se va hotari cadrul in care se va desfasura finantarea.

Experian a preluat Expert Credit Bureau Romania

Compania internationala de solutii globale Experian, unul dintre principalii operatori de birouri de credit, a preluat, de la UCS Romania, societatea Expert Credit Bureau, specializata in furnizarea de date privind bonitatea firmelor. Expert Credit Bureau a devenit operationala la inceputul anului 2005, servind clienti din industriile bancare si non-bancare din Romania.
Baza de date cuprinde in mod curent date negative despre anumite firme, dar se intentioneaza si strangerea de informatii pozitive. Experian este una dintre cele mai mari companii care furnizeaza solutii pentru suport decizional prin societatea specializata Experian-Scorex, care prelucreaza datele de la peste 70 de birouri de credit din lume. Experian-Scorex este furnizor de solutii informatice si management al riscului.
De asemenea, Experian gestioneaza birouri de credit in 12 piete internationale. Potrivit datelor furnizate de companie, Experian are 12.000 de angajati si realizeaza vanzari anuale de 1,4 miliarde lire sterline.

Peste 2.800 de firme, amendate

La peste 2.800 din cele 3.321 companii vizitate de Garda Financiara in ultima saptamana comisarii au identificat diverse nereguli.
Sanctiunile aplicate au depasit 2,9 milioane lei noi, iar confiscarile – 467.000 lei. In 34 de cazuri, comisarii au inaintat notele de control organelor de cercetare penala, patronii in cauza fiind acuzati ca au provocat statului un prejudiciu de 3,6 milioane lei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă